Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:20:09

Основи податкових знань – майбутнім платникам податків

30.05.2014   10:47Агенцiя

Працівники Чернігівської ОДПІ постійно приділяють увагу вихованню податкової культури у школярів району, проводять вікторини та конкурси з питань оподаткування.

Адже саме підростаюче покоління повинно усвідомлювати, що майбутній розвиток держави ґрунтується на міцному бюджеті та сумлінній сплаті податків. Так,  сонячним ранком 27 травня    у гості до учнів восьмого – дев’ятого класу Брусиловської ЗОШ І-ІІІ ступенів завітали податківці та провели відкритий урок  з основ податкових знань.

Слід відзначити, що у старовинній будівлі школі, розташованій у мальовничому куточку села поблизу річки Снов, створена доброзичлива атмосфера, учні відкриті до спілкування та діалогу. Отже, школярі ознайомилися з історією виникнення податків, найцікавіших назвами податків часів Київської Русі, періоду Козацької держави та становленням податкової системи незалежної України, активно брали участь у вікторині.  Особливий інтерес серед дев’ятикласників викликали питання, з якого віку можна відкривати власну справу, стати підприємцем.

Приємно відзначити, що дівчата зразу зацікавилися, як правильно сплатити податки, працювати бухгалтером та не отримувати штрафів.  Неабияке пожвавлення   викликало у школярів інформація щодо можливості отримання батьками податкової знижки у разі плати за навчання дітей в інституті, адже  більшість бажає отримати гідну освіту.

Кожен учень отримав навчальний посібник “Основи податкових знань”, який допоможе оволодіти основами оподаткування, бути свідомими громадянами, виховати податкову культури у майбутніх платників податків, які дбатимуть про економічне процвітання своєї держави.

Ольга Хмелевська
Начальник відділу обслуговування платників податків
Чернігівської ОДПІ ГУ Міндоходів у Чернігівській області  

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини