Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:17:00

Підготовка кадрів та підвищення кваліфікації працівників у 2013 році. ДОВІДКА

12.05.2014   08:01

Для забезпечення економіки висококваліфікованими кадрами існує необхідність здійснення підготовки та підвищення професійного рівня працівників.

У 2013 р. на підприємствах, в установах та організаціях області (з кількістю найманих працівників 10 осіб і більше) кількість працівників, які проходили професійне навчання та підвищення кваліфікації, склала 8,9% від облікової кількості штатних працівників.

При цьому професійну підготовку та перепідготовку отримали 2,2 тис. осіб, або лише 1% облікової кількості штатних працівників. Більше половини з них – це працівники підприємств промисловості (57,8% від усіх навчених новим професіям).

Основною формою навчання працівників була їхня професійна перепідготовка безпосередньо на виробництві (66,9%).

Серед тих, хто пройшов навчання з підготовки та перепідготовки, чоловіків було у 2,3 раза більше, ніж жінок.

Підвищення кваліфікації за різними формами навчання за рік пройшли 17,1 тис. осіб, або 7,9% облікової кількості штатних працівників, 16 осіб навчалися за кордоном.

Понад дві третини працівників підвищили кваліфікацію в навчальних закладах. Найвищим цей показник був у видах діяльності, які традиційно залучають працівників високого кваліфікаційного рівня, зокрема, в освіті – 95,9%.

Переважна кількість працюючих, котрі підвищували кваліфікацію безпосередньо на робочому місці, – працівники промисловості (43,1% всіх навчених на виробництві).

Серед працівників, які підвищили кваліфікацію, переважали жінки (56,4%), а за професійними групами – професіонали та фахівці (59,7% від загальної кількості навчених).

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.