Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:19:09

30 юних інтелектуалів Чернігівської області – переможці ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад

16.04.2014   11:01Агенцiя

У системі загальнодержавної освітньої політики Всеукраїнські учнівські олімпіади є складовою частиною комплексної програми пошуку, навчання, виховання інтелектуально обдарованої молоді.

За даними Міністерства освіти і науки України до участі у Всеукраїнських учнівських олімпіадах щороку залучаються близько 3 млн. школярів. 

Близько 90 тисяч школярів з Чернігівщини були залучені до І-ІV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з 20 навчальних предметів.

Змагаючись в особистій першості, школярі виявляють свій інтелект, демонструють нестандартні підходи до розв’язання творчих завдань, уміння застосовувати набуті знання на практиці.

Команди для участі у Всеукраїнських учнівських олімпіадах формувалися за результатами ІІІ етапу олімпіад та відбірково-тренувальних зборів.

Чернігівську область на фінальному етапі Всеукраїнських олімпіад представляли 69 учнів 8-11 класів. Переможцями стали 30 учнів, що складає 43,5% від загальної кількості учасників (у 2012-2013 н.р. 62 учасники здобули 14 дипломів, що склало 22,5%). Дипломами І ст. нагороджено 4 учні, ІІ ст. – 7 учнів, ІІІ ст. – 19 учнів.

Кращі результати показали учнівські команди з англійської мови та біології, які здобули по 4 дипломи. Учасники олімпіади з англійської мови отримали два дипломи І ступеня. Три дипломи виборола команда з української мови та літератури, по 2 дипломи – з хімії, астрономії, німецької та французької мов, фізичної культури і спорту, по 1 диплому – з економіки, математики, фізики, правознавства, інформаційних технологій, географії, російської мови і літератури, педагогіки і психології, трудового навчання. Не отримали дипломи переможців учасники олімпіад з історії, екології та інформатики.

Уже третій рік поспіль випускники загальноосвітніх навчальних закладів області беруть участь в олімпіаді з педагогіки і психології. У практичному та теоретичному турах учні мають змогу проявити свої психолого-педагогічні здібності, а під час проведення міні-уроку встановити контакти з дітьми початкової ланки.

Цьогоріч Чернігівщина приймала на своїй гостинній землі юних ерудитів-правознавців. На ІV етап Всеукраїнської олімпіади з правознавства до міста Чернігова завітали 102 школярі із 24 областей України та міста Києва.

Найбільшу кількість переможців фінального етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад підготували педагогічні колективи закладів освіти нового типу. Із 30 нагороджених – 22 учні (73,3%) – представники зазначених вище закладів та 8 учнів (26,7%) – школярі міських загальноосвітніх навчальних закладів області.

Лідерами серед закладів освіти нового типу є спеціалізована загальноосвітня середня школа №1 з поглибленим вивченням іноземних мов – 4 переможці; гімназія №31 гуманітарно-естетичного профілю м. Чернігова – 3 переможці; Прилуцька гімназія №1 ім. Георгія Вороного, Козелецька гімназія №1, спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №2 з поглибленим вивченням іноземних мов м. Чернігова, Ніжинський ліцей Ніжинської міської ради Чернігівської області при Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя – по 2 переможці.

В умовах глобальних цивілізаційних і соціокультурних змін результати роботи освітян підтверджують загальновідому істину – освічена людина, освічене суспільство є основними рушіями розвитку держави. Участь в інтелектуальних змаганнях надає учням не лише можливість перевірити свої знання, порівняти їх зі знаннями однолітків, а й формує відповідальність молодої людини за саму себе та результати своїх виступів для суттєвих змін у власному житті, житті суспільства і держави. Молоді люди набувають дедалі більше можливостей самим обирати, де та як здобувати вищу освіту, з тим, щоб ця освіта була якісною, якомога повніше відповідала і внутрішнім потребам, і запитам українського суспільства. Накопичена на Чернігівщині духовна та культурна спадщина переконливо доводить: перехід України до нової якості поступу неможливий поза системою освіти.


За інформацією ЧОІППО імені К.Д. Ушинського

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини