Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:56:42

Кабмін хоче звузити трудові права освітян – профспілка

11.04.2014   13:44Агенцiя

Проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчів актів України (щодо удосконалення окремих положень соціальної політики)” номер 4648 значно звужує трудові права освітян.

Про це в ході прес-конференції заявили представники Профспілки працівників освіти і науки України.

“Якщо середня заробітна плата по країні складає 3670 грн, то зарплата освітян – 2500 грн. Останні дії уряду спрямовані на зниження цієї виплати. Вчитель буде переведений на голі посадові оклади. Молодий спеціаліст тримуватиме 1300 грн. Те, що робить влада по відношенню до освітян, – це якась помста”, – заявив заступник голови профспілки Сергій Романюк.

Профспілка вважає неприпустимим внесення змін до статті 25 ЗУ “Про загальну середню освіту” про внесення доплат за класне керівництво, перевірку зошитів, завідування майстернями та навчальними кабінетамт і т.д. Розмір доплати вчителям за класне керівництво не може коливатися в межах від 0% до 20% чи 25% ставки заробітної плати, оскільки кожен з вчителів, на якого покладено виконання цих обов’язків, виконує однакову за змістом та обсягом роботу. Тому оплата за її виконання має встановлюватися у фіксованому розмірі, як це було раніше.

На думку освітян, також не можна допустити запровадження плати за одержання учнями документа про позашкільну освіті, оскільки це звужує права громадян на безоплатне одержання освіти та не відповідає нормам ЗУ “Про освіту”.

“Профспілка вимагає скасувати Постанови КМУ номер 88 та 89, а також внести зміни до постанови номер 65, яка фактично забороняє приймати молодих спеціалістів на роботу. Якщо ж до нас не прислухаються, то ми націлені вчиняти активні дії- проводити маніфестації та пікети”, – додав голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь.


http://www.socportal.info/news/kabmin-hoche-zvuziti-trudovi-prava-osvityan-profspilka

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини