Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:36:23

Школярі Чернігівщини стали найкращими в конкурсі "Школа безпеки"

08.02.2014   10:45Агенцiя

Нагородженням переможців та виходом збірки казок «Казкові рятувальники» завершився Всеукраїнський конкурс дитячо-юнацької творчості «Безпека в житті — життя у безпеці-2013». Конкурс організований Всеукраїнським громадським дитячим рухом «Школа безпеки» за сприяння Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міністерства молоді та спорту України, навчально методичних центрів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності областей України.

Конкурс проводився в три етапи: шкільний (районний), регіональний (відбірковий) і всеукраїнський (заключний). У ньому взяли участь понад 10 000 дітей віком від 6 до 17 років. На фінал надійшло понад 500 робіт із 17 регіонів України, а переможцями та призерами конкурсу стали 105 чоловік, і більше 100 дітей були відзначені дипломами.

Нагороди отримали і школярі Чернігівщини. Так, журі високо оцінило акварель «Пошуки зниклих у сніговій пустелі» дев’ятирічного Артема Постола з ізостудії «Веселка» Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. А його ровесниця Діана Кулакова (ЗОШ № 9) нагороджена за фотороботу «Я би в рятувальники пішов, нехай мене навчать». У номінації «Рукоділля» 1 місце у своїй віковій категорії посіла 14-річна Марина Сербін (Козелецький район) за роботу «Природа — мій дім», а витинанка Іллі Науменка з районного Центру дитячої та юнацької творчості Чернігова «Друга не залишимо в біді» — 2 місце. У старшій віковій категорії найкращою виявилася 16-річна Анастасія Бондаренко зі Щорського районного Центру дитячої та юнацької творчості, яка надіслала на конкурс виріб із бісеру «Сірничок малий, а біда велика».

Навколо важливої соціальної проблеми об’єдналися дорослі та діти, адже смертність від нещасних випадків невиробничого характеру у 2012 році становила 978 дітей у віці до 14 років.

Кульмінацією конкурсу став вихід у світ книги «Казкові рятувальники» під рубрикою «Автори — діти» для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Це збірка з 16 казок — найкращих робіт учасників конкурсу «Безпека в житті — життя у безпеці».


http://vid.cn.ua/content/view/9917/65/

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини