Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:54:45

Професійна програма підвищення кваліфікації землевпорядників сільських, селищних рад

28.01.2014   08:49

Навчання землевпорядників сільських селищних рад проводить Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів 27 – 31 січня 2014 р. (І сесія). У відкритті заходу взяв участь директор Центру Володимир Бойко.

Впродовж тижня слухачі ознайомляться з низкою питань щодо земельних відносин в Україні. Під час лекцій та конверсаторіумів розглядатимуться особливості регулювання земельних відносин у світлі нового земельного законодавства, механізми приватизації земель державних і комунальних підприємств, порядок надання сільськогосподарських земель державної власності за межами населених пунктів; визначення форм власності на землю та механізми реалізації права власності на землю громадянами; аналіз судової практики щодо врегулювання земельних правовідносин в Україні; методи забезпечення додержання органами державної влади, органами місцевого самоврядування, фізичними та юридичними особами земельного законодавства України; реалізація державної політики у сфері охорони та раціонального використання земель.

Землевпорядники опановуватимуть методичні засади складання проектів формування землеволодінь та землекористувань, розробку схем землеустрою, правові засади проведення, методику нормативної грошової оцінки земель та процедуру затвердження і оприлюднення оцінки земель. В контексті земельних відносин учасники навчання розглянуть основні аспекти юридичної відповідальності щодо запобігання і протидії корупції.

Також висвітлюватимуться зміни до законодавчих актів, що регулюють порядок проходження служби в органах місцевого самоврядування; проблеми практичної реалізації Закону України «Про доступ до публічної інформації в діяльності представників виконавчої влади та місцевого самоврядування».

Під час практичного заняття слухачі дізнаються про сучасні системи комунікації та комп’ютерні технології у діяльності органів місцевого самоврядування.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини