Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:36:57

Керівники області зустрілися з переможцями та лауреатами обласного туру Всеукраїнського конкурсу "Учитель року–2014"

24.01.2014   08:41

23 січня з переможцями та лауреатами обласного туру Всеукраїнського конкурсу "Учитель року–2014" зустрілися голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко та голова обласної ради Анатолій Мельник.

Вітаючи присутніх, очільник області наголосив, що бути вчителем – це високе покликання і особлива відповідальність, адже справжній вчитель дає своїм вихованцям не лише знання, а й прищеплює їм високі моральні поняття честі і гідності, добра і справедливості. Він розвиває здібності учня творчо мислити і приймати самостійні рішення, навчає свідомо обирати свій шлях поміж безлічі життєвих доріг.

Обласна державна адміністрація розглядає питання розвитку освіти як першочергові та постійно дбає про забезпечення поступального розвитку системи освіти, зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів, створення належних умов для навчання дітей і молоді», - підкреслив Володимир Хоменко.

Він також зауважив, що протягом останніх років важливі зміни відбулися в дошкільній, загальній середній та позашкільній освіті.

За 2010-2013 роки в ході реалізації обласної програми розвитку дошкільної освіти вдалося відкрити 56 дошкільних закладів та 56 додаткових груп. Продовження цієї роботи планується і в поточному році.

Не втрачає актуальності для області й тема оптимізації мережі, особливо у сільській місцевості. Її головна мета – надання більш якісних освітніх послуг, щоб кожній дитині створити рівні умови для підготовки до вступу у вищий навчальний заклад.

Тому питання кардинального поліпшення матеріально-технічної бази опорних шкіл та підвищення ефективності функціонування освітніх округів перебуває на особливому контролі обласної державної адміністрації.

Внаслідок цілеспрямованої роботи органів влади, керівництва освітянської галузі, педагогічних колективів у переважній більшості загальноосвітніх навчальних закладів забезпечується високий рівень викладання предметів. Про це свідчать результати зовнішнього незалежного оцінювання учнів, за якими область входить у десятку кращих у державі.

У 2013 році учні загальноосвітніх шкіл області в інтелектуальних змаганнях здобули 47 дипломів всеукраїнського і міжнародного рівнів.

Гуртківці Чернігівської малої академії наук у минулому році вибороли 20 дипломів всеукраїнського рівня. Здійснюються системні заходи щодо підтримки талановитої учнівської молоді та стимулювання її творчого потенціалу. В області встановлено 30 стипендій облдержадміністрації обдарованим учням. П’ять переможців Всеукраїнських інтелектуальних змагань удостоєні стипендії Президента України, один учень отримує стипендію Кабінету Міністрів.

І за всіма цими досягненнями стоїть щоденна копітка творча праця педагогів.

За особливі успіхи у навчанні і вихованні підростаючого покоління більш ніж ста педагогічним працівникам області присвоєно почесні звання «Заслужений вчитель України» та «Заслужений працівник освіти України», 5 осіб є лауреатами щорічної Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам, 110 вчителів нагороджені обласною щорічною Премією імені Софії Русової.

Голова облдержадміністрації висловив глибоку вдячність присутнім за сумлінну працю, любов до рідного краю, турботу про дітей. Володимир Хоменко побажав їм подальших успіхів на професійній ниві, а переможцям конкурсу – гідно представити наш регіон у ІІІ турі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року–2014».

Вітаючи освітян, голова обласної ради наголосив, що цей конкурс вже майже два десятиліття відкриває імена талановитих педагогів Чернігівщини, дає можливість поділитися досвідом, поширювати авторські освітні напрацювання. Разом з тим, це і серйозне фахове випробування.

– Сьогодні вкрай важливим завданням є підготовка високоосвіченого покоління, здатного зробити свій внесок у розвиток нашого краю і держави, а також виховання в молоді одвічних людських чеснот, які є основою будь-якого розвиненого суспільства, – сказав у своєму слові Анатолій Мельник.

Звертаючись до кращих педагогічних працівників Чернігівщини, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко зазначив, що тільки сильна духом людина може витримати те колосальне навантаження і стрімкий темп безперервного вдосконалення, які супроводжують роботу з учнями. Тому в учительській професії завжди залишаються найкращі, віддані справі розвитку освіти люди - золотий фонд, опора і гордість країни.
За словами Володимира Хоменка, упродовж останніх років важливі зміни відбулися в дошкільній, загальній середній та позашкільній освіті. В ході реалізації обласної програми розвитку дошкільної освіти вдалося відкрити 56 дошкільних закладів та 56 додаткових груп. У переважній більшості загальноосвітніх навчальних закладів забезпечується високий рівень викладання предметів. Про це свідчать результати зовнішнього незалежного оцінювання учнів, за якими область входить у десятку кращих у державі.
Керівники області подякували вчителям за роботу, нагородили їх дипломами переможців та лауреатів обласного туру і побажали успіхів у заключному турі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2014».
Під час зустрічі вчителі та директори шкіл поділилися своїми враженнями про участь у конкурсі та думками щодо подальшого розвитку освіти у області.

Довідково

Всеукраїнський конкурс «Учитель року» як професійне змагання кращих педагогів України започаткований на виконання Указу Президента України від 29 червня 1995р. Основними його завданнями є піднесення ролі освітян в суспільстві, удосконалення їх фахової майстерності вчителів, стимулювання творчого самовдосконалення педагогів. Учасниками конкурсу можуть бути, які мають відповідну фахову освіту, викладають у школі предмет заявленої номінації та мають стаж педагогічної роботи не менше 5 років.

Конкурс проводиться в п’яти номінаціях в три тури: перший тур – районний (міський); другий тур – обласний; третій (заключний) тур – Всеукраїнський.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини