Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:24:16

З січня до березня триватиме реєстрація на ЗНО-2014

09.01.2014   11:29

Реєстрація бажаючих пройти зовнішнє незалежне оцінювання у 2014 році розпочалась 3 січня та триватиме до 5 березня 2014 року.

ЗНО-2014 проводитиметься з таких предметів: українська мова і література, історія України, всесвітня історія, математика, біологія, географія, фізика, хімія, російська мова, світова література, одна з іноземних мов (за вибором): англійська, німецька, французька, іспанська.

Тести для зовнішнього незалежного оцінювання з історії України, всесвітньої історії, математики, біології, географії, фізики, хімії можуть бути перекладені кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами; світової літератури – російською мовою. У разі бажання скласти тести однією з національних мов надається тестовий зошит, перекладений відповідною мовою, тестовий зошит українською мовою у такому разі не надається.

Кожен абітурієнт матиме право на складання тестів не більше як із чотирьох предметів.

Зміни до реєстраційних даних або відмову від проходження ЗНО можна надіслати лише до 19 березня 2014 року (дата подання визначається за поштовим штемпелем).

За інформацією науково-методичного центру управління освіти міської ради у м. Чернігові реєстрацію на ЗНО-2014 проводитимуть на 3-х пунктах:

Чернігівський національний педагогічний університет ім. Т.Г. Шевченка,

Чернігівський національний технологічний університет,

Чернігівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ім. К.Д.Ушинського.

У 2014 році в процедуру основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання включена «Технологічну перерву», яка у 2013 році була апробована під час деяких предметів основної сесії. Під час технологічних перерв минулого року абітурієнтів перевіряли на наявність заборонених предметів та пристроїв, якими не можна користуватися на тестуванні. Відтепер «Технологічна перерва» обов'язково відбуватиметься на всіх без виключення сесіях ЗНО-2014 уповноваженою особою.

Ще однією особливістю ЗНО-2014 є те, що тестування з математики та історії України на відміну від попередніх років проводитимуться в одну сесію.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини