Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:36:29

"ВІВАТ, ІНТЕЛЕКТ!" Міжнародна інтелектуальна гра у Чернігові

04.12.2013   11:12Агенцiя

Світ невпинно розвивається, неухильно йде вперед до перемог маленьких і великих. Основною складовою світу є наші діти.

Вони – наше майбутнє!

У 2010 році в Чернігові вперше пройшов обласний  конкурс серед  інтелектуалів учнівської молоді, а з 2011 року – конкурс уже вийшов на Міжнародний рівень.

Цього року в Міжнародних інтелектуальних поєдинках зустрілися три команди: «Фенікс» (М.Брянськ, Росія), «Золота Антилопа» (м.Гомель, Республіка Білорусь) та команда-переможець обласного туру «Кліо» з м.Ніжина.

Гра проходила дуже напружено. За вихід до фіналу боролися три команди.  У фінальній грі Чернігівці зустрілись з Гомельчанами. За результатами двох турів рахунок гри 1-1. У кожному турі було по сім каверзних запитань. Журі приймає рішення про проведення додаткового, третього туру. І тут нашим посміхнулась фортуна, яка того варта – ціна якої перемога!

З рахунком 10-4 команда «Кліо» перемогла і забрала Кубок знову до Ніжина.

Трішки хронології перемог у грі:  в 2011 році переможцем Міжнародної гри стала команда із м.Гомеля (Республіка Білорусь). Команда «Кліо» з  Ніжинського ліцею при Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя  стала переможцями у 2012 та 2013 роках. Це дає їм право, за умови перемоги у 2014 році, залишити навічно перехідний Кубок переможця  інтелектуальної гри у ліцеї.

До теми: У Чернігові відбувся фінал гри "Віват, інтелект - 2013". ФОТОрепортаж

Взагалі, в обласному турнірі «ВІВАТ, ІНТЕЛЕКТ!» прийняло участь 28 команд. Сам конкурс проходив у кілька турів де визначався переможець. Спочатку проводяться учнівські тури на районному рівні, потім на обласному.  Аналізуючи участь учнів в інтелектуальній грі мимоволі приходиш до висновку, що переможцями, як правило, стають представники з міста.

До теми: ІV міський дитячий інтелектуальний турнір з гри "Що? Де? Коли?"

У 2010 році першими  переможцями була команда «Кадети» з військового ліцею. У 2011 році перемога посміхнулась «Пятнашкам» з 15-го ліцею м.Чернігова. А ось вже два роки впідряд перемагає  Ніжинська команда «Кліо». Постає питання – чому хлопці з Ніжина перемагають два роки підряд. Все дуже просто – бо вони майже професіонали дякуючи їх незмінному керівнику, фанату без перебільшення своєї справи, Василю Суркову.  Кожного року вони разом  беруть участь у Всеукраїнських і Міжнародних змаганнях різного рівня. Перемогою у 2013 році хлопці ще раз підтвердили, що вони НАЙКРАЩІ ІНТЕЛЕКТУАЛИ і їм не має рівних в області.

Текст та фоторепортаж ВІКТОРА  КОШМАЛА

До теми:

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини