Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:57:25

На Чернігівщині розпочався конкурс шкільних медіа

28.11.2013   13:00Агенцiя

У листопаді 2013 року у Чернігівській області розпочався обласний конкурс шкільних медіа серед учнів загальноосвітніх, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладів

Конкурс проводиться управлінням освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського спільно з Чернігівською обласною державною телерадіокомпанією «Сівер-центр» та Академією української преси за підтримки Чернігівської обласної організації Національної спілки журналістів України.

У Конкурсі можуть брати участь учні 5-11 класів шкіл, гімназій, ліцеїв, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладів.

Основними завданнями Конкурсу є:
- забезпечення відкритості навчально-виховного процесу, розширення використання шкільних засобів масової інформації, формування інформаційного освітнього середовища шкільної освіти;
- спонукання учнів навчальних закладів до активного відображення у своїх матеріалах суспільних процесів, спрямованих на євроінтеграцію, розбудову демократичного, громадянського суспільства в Україні, сприяння відкритості діяльності навчальних закладів та розвитку взаємодії між учасниками навчально-виховного процесу та громадськістю;
- привернення уваги до професій, пов’язаних з виготовленням та розповсюдженням медіатекстів та медіаповідомлень;
- виявлення, поширення та впровадження досвіду використання інноваційних та інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховному процесі навчальних закладів.

Конкурс проводиться за номінаціями:
- друкована шкільна газета;
- стаття у друкованих ЗМІ;
- інтернет-видання;
- телерепортаж;
- фоторепортаж;
- радіорепортаж;
- соціальна реклама (в електронному або друкованому вигляді).
Роботи подаються у друкованому вигляді (друкована шкільна газета) та на електронних носіях.

Журі проводить оцінювання робіт за наступними критеріями (у відсотках до загальної оцінки):
- Актуальність роботи відповідно до завдань конкурсу: 30%
- Самостійність, творчість та оригінальність підходу, відповідність заявленій номінації: 35%
- Рівень технічного виконання та подання: 35%.

Переможці конкурсу визначаються у кожній номінації до 15 квітня 2014 року.

Переможці та лауреати Конкурсу нагороджуються дипломами управління освіти і науки обласної державної адміністрації, грамотами та підручниками з медіаосвіти Академії української преси. За результатами конкурсу обласною державною телерадіокомпанією «Сівер-центр» будуть підготовлені програми з переможцями конкурсу.

Контакти:
Олександр Петрович Мокрогуз, завідувач кафедрою суспільних дисциплін та методики їх викладання Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського, канд. пед. наук
Електронна пошта: mokroguz64@mail.ru

Академія Української преси

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.