Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:26:36

Про стан організації харчування учнів у школах Чернігова

16.11.2013   13:14

Стан організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах міста розглядався 14 листопада на засіданні колегії управління освіти Чернігівської міської ради. У роботі колегії взяв участь секретар міської ради Олег Шеремет.

Учасники заходу заслухали довідку про стан організації харчування учнів у школах міста начальника відділу виховної роботи та охорони дитинства управління освіти міської ради Наталії Фари. До уваги присутніх представлені основні показники охоплення гарячим харчуванням учнів 1-4-х класів по школах міста, у групах подовженого дня, а також харчування школярів різних вікових груп за кошти батьків. Так, охоплення гарячим харчуванням учнів початкової ланки складає майже 89 % дітей, у групах подовженого дня – 98 % дітей. Харчування за кошти батьків складає близько 60 % всіх школярів.

З інформацією про роботу комунального підприємства "Шкільне", яке  обслуговує учнів шкільних столових міста, виступив керівник Станіслав Смирнов. Він повідомив, що  товарообіг підприємства у минулому році склав  понад 16 млн. грн., з них 7,9 млн. грн. – за рахунок харчування за кошти батьків. За його словами, підприємство витратило 89 тис. грн. для придбання нового сучасного обладнання для шкільних столових, інвентарю, миючих засобів та ін. 

Втім, основним завданням підприємства С. Смирнов вважає організацію повноцінного харчування школярів, наближеного до відповідних фізіологічних норм, покращення якості харчування, різноманітності страв у меню та зростання культури обслуговування.

Звертаючись до педагогічних працівників навчальних закладів міста, Олег Шеремет підкреслив, що у руслі виконання соціальних ініціатив Президента України однією з найвищих соціальних цінностей держави є соціальний захист дітей, важливим аспектом якого є організація харчування.

"Питання організації харчування є одним з найбільш актуальних питань організації навчально-виховного процесу, адже раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основними умовами для нормального розвитку дітей, укріплення дитячого організму", -  наголосив Олег Шеремет.

Виходячи з цього, Чернігівська міська рада велику увагу приділяє організації харчування дітей  у загальноосвітніх навчальних закладах міста, зауважив секретар міської ради. Він повідомив, що на ці потреби з міського бюджету виділено загалом близько 8 млн. грн. 

З метою найбільшого охоплення дітей гарячим харчуванням за рахунок міського бюджету харчуються діти наймолодшого шкільного віку – 1-4-х класів (4 грн. – оплата з міської скарбниці, 2,25 грн. – доплата батьків). Крім того, безкоштовне харчування у школах у поточному навчальному році отримують загалом 2470 учнів, з них: 276 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 463 дитини-інваліда, 1363 учня з багатодітних родин, 375 дітей з малозабезпечених та неблагополучних родин, 11 учнів, постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС.

Директори шкіл та члени колегії обговорили найбільш проблемні питання. Підводячи підсумки роботи колегії, начальник управління освіти міської ради Володимир Купріяненко оголосив її рішення. Важливими напрямками роботи з організації харчування учнів шкіл міста визначено активізацію роботи щодо залучення більшої кількості учнів до організованого харчування та здіснення відповідного контролю за станом організації та якістю харчування учнів.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.