Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:02:26

Міліціонери Чернігівщини провели перше заняття у новому навчальному році

03.09.2013   13:51

Міліціонери Чернігівщини провели перше заняття (фото1)День знань, який традиційно відзначається в нашій Державі першого вересня, цього року припав на вихідний день – неділю. То ж, зважаючи на те, що святкова лінійка в органах внутрішніх справ не проводиться, перше заняття в новому навчальному році в УМВС області було заплановано на понеділок – друге вересня.

Управління кадрового забезпечення УМВС в області організувало заняття таким чином, щоб вони пройшли в особливій святковій обстановці. Теми підібрані по важливості та значимості у суспільстві: права людини та патріотизм і відданість своїй країні та своєму обов’язку. На перше заняття були запрошені голова громадської ради при УМВС України в Чернігівській області, директор благодійної організації “Чернігівський жіночий правозахисний центр” Алла Лепеха та почесний громадянин міста Чернігова, ветеран Великої Вітчизняної війни, один з керівників чернігівського обласного пошукового клубу “Пам’ять Перемоги” Герард Кузнєцов.

Міліціонери Чернігівщини провели перше заняття (фото2)Під час свого виступу Алла Григорівна підкреслила, що права людини – громадянські, політичні, економічні, соціальні, культурні – не даруються державою, а належать кожному від народження.

Визнання, дотримання та захист прав і свобод людини не є внутрішньою справою тієї чи іншої країни. Вони – основа людського існування і розвитку, а тому не мають кордонів.

Спираючись на міжнародно-правові стандарти, у 1996 році Верховна Рада України прийняла Конституцію України, в якій зазначено, що утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави, а головним їх захисником є саме органи внутрішніх справ, про що записано в Законі України “Про міліцію”.

Під час другого виступу головний пошуковець Чернігова розповів присутнім правоохоронцям про історію створення міста над Десною, про видатних людей, які народилися працювали та поховані на території Чернігова. Зі своїх власних спогадів, ветеран розповів про роки Великої Вітчизняної війни та часи гітлерівської окупації нашої країни. Більшу частину виступу Герард Кузнєцов присвятив розповіді про підпільних рух в окупованому Чернігові, його здобутки та втрати.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.