Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:54:59

У Ніжині на 100 місць у дитсадках претендують 208 дітей

31.08.2013   09:43

У місті Ніжині кількість дітей дошкільного віку удвічі перевищує кількість місць у дитячих садках.

Про це на засіданні колегії облдержадміністрації повідомив начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА Анатолій Заліський, передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо в середньому по області чисельність дітей у розрахунку на 100 місць становить 113, то в Бахмацькому, Городнянському, Козелецькому, Менському і Носівському районах він більше 120. Лідером за цим показником є місто Ніжин, де на 100 місць у дитсадках припадає 208 дітей", - сказав посадовець.

За його словами, попри те, що середній рівень охоплення малечі дошкільною освітою в області досить високий - 87,8%, рівень завантаженості закладів викликає занепокоєння. Цього року на Чернігівщині заплановано відкрити 14 дитсадків, 8 навчально-виховних комплексів (НВК) та 22 додаткові групи на базі діючих установ. Утім нині свої двері дітям відчинили всього лише 2 НВК та 1 дитсадок. Очікується, що у вересні цей список доповнять ще 6 дошкільних навчальних закладів.

 Наразі на Чернігівщині працює 407 закладів дошкільної освіти, з яких 249 знаходяться у сільській місцевості. Дошкільним вихованням у селах області охоплено лише близько 60% малюків.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/u_nigini_na_100_mists_u_ditsadkah_pretenduyut_208_ditey_1859045

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини