Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:24:44

У Ніжині намагаються знищити школу

17.08.2013   10:21Агенцiя

Операція "ліквідування школи". У Ніжині, на Чернігівщині, чиновники хочуть тишком закрити навчальний заклад: без обговорення і громадських слухань. Батьки про наміри місцевого управління освіти дізналися випадково. Й тепер навіть не знають - чи навчатимуться там і далі їхні діти.

Олена - голова батьківського комітету, для неї Ніжинська школа номер 2 наче друга домівка. 

- У мене чоловік тут учився, дитина тут навчається, іще одна - піде в 1 клас.

Аж раптом як грім серед ясного неба - заклад закривають. І люди дізналися про це випадково.

Олена Кушніренко, голова батьківського комітету ЗОШ №2 м. Ніжина:

- В лютому місяці на сайті міської ради з'явився проект невідомо як про ліквідацію школи, якоби була зібрана координаційна рада, на яку не були запрошені ні директор школи, ні батьки.

Ось цей документ - рішення про ліквідацію.

- Я думав, що це жарт.

Директорові невтямки - чим школа чиновникам не догодила.

Михайло Беленко, директор ЗОШ №2 м. Ніжина:

- Ми десь по наповненості займаємо в місті серед 17-ті шкіл десь 5-6 місце. Середня наповненість по класам 25,1, це, по-моєму, достатньо нормальний рівень.

Ба більше - охочих у перший клас піти сюди стільки, що всіх і взяти не можуть. Утім, батьківський комітет припускає - заклад хочуть знищити заради землі.

Олена Кушніренко, голова батьківського комітету ЗОШ №2 м. Ніжина:

- Школа знаходиться в центрі міста, має біля 2-х га землі, яка є чудовим ласим шматком, і у нас є вихід прямо зі стадіону на озеро.

Чи й справді чиновники готові знехтувати учнями заради гектарів, Свідок рушив з'ясовувати в міську раду. Виявляється, в Ніжині діє програма оптимізації навчальних закладів. Школу №2 хотіли просто переселити.

Сергій Сипливець, керівник Управління освіти Ніжинської міської ради:

- Виносилось на сесії питання про її ліквідацію, переведення дітей до гімназії №16, на її місце планувалося переведення ліцею, який знаходиться в орендованих приміщеннях, але після виступу батьків це питання було знято.

Утім, під час розмови таки з'ясовуємо - махінації зі шкільною землею можливі. Тому що, увага, вона й досі не оформлена.

Сергій Сипливець, керівник Управління освіти Ніжинської міської ради:

- Я думаю, до кінця року 3 заклади, серед них і друга школа, оформимо землю і після цього всі спроби щось з землею робити просто зникнуть.

Олена Кушніренко, голова батьківського комітету ЗОШ №2 м. Ніжина:

- Стоїть одне, але проект про ліквідацію школи висіть і досі на сайті міськвиконкому.

Мовляв, для публічного ознайомлення. Люди бояться, що тишком питання винесуть на сесію. Це неможливо - запевнив знімальну групу виконувач обов'язків мера Ніжина. Та й документ про ліквідацію із веб-порталу незабаром приберуть.

Олег Кірсанов, в. о. міського голови м. Ніжина:

- Ввели мы сейчас посаду системного администратора, который сейчас занимается сайтом, они сейчас выделены дополнительные деньги, чтоб привести сайт в порядок.

У прокуратурі ж думка з приводу цього інша - документ взагалі незаконний.

Сергій Рибак, в.о. Ніжинського міжрайонного прокурора:

- Це не документ, він ніким не був підписаний, це рішення до профільної комісії НР не надходило і на порядок денний будь-якої сесії не вносився. Прокуратура зараз перевіряє - хто саме допустив внесення цього начебто документу на офіційний сайт ніжинської ради.

Винних після перевірки обіцяють покарати. І запевняють - лінійка першого вересня в Ніжинський школі номер 2 відбудеться. Завітає на неї й Свідок.


Олена Ткаченко, Святослав Мелешкін

http://ntn.ua/uk/news/society/2013/08/17/11361
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини