Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:58:58

У Чернігівському ліцеї з посиленою фізичною підготовкою завершилися вступні іспити

15.07.2013   10:51

Цього року одягти ліцейський однострій виявили бажання 253 підлітки, що на майже на сто чоловік більше від потреби.

Для того, щоб стати ліцеїстами юнакам необхідно було скласти вступні іспити з математики і української мови. Особлива увага приділялася фаховим випробуванням. А саме медичному та психологічному обстеженню, іспиту з фізичної підготовки. З найкращих абітурієнтів сформовано навчальні взводи першого курсу загальною кількістю 181 особа.

– Іспити тривали два тижні, – розповів заступник начальника ліцею підполковник Євген Казанін. - До ліцею приймали юнаків віком 15 років, які в майбутньому мріють стати офіцерами Збройних Сил та інших силових структур. Відбір вступників проводився на підставі вивчення особової справи юнака, а зарахування до ліцею - за результатами вступних випробувань.

При відборі кандидатів на навчання перевага надавалася дітям  з сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах. Поза конкурсом, за умови позитивного складання вступних випробувань, зараховувалися діти-сироти та діти, які залишилися без опіки батьків. Також до «пільговиків» належали діти, у яких один із батьків-військовослужбовців загинув під час виконання службових обов'язків. Першочергове право на зарахування до ліцею мали юнаки з багатодітних сімей, з числа дітей учасників бойових дій, дітей військовослужбовців, та дітей, батьки яких були учасниками ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи або загинули під час виконання службових обов'язків, але за умови рівної кількості набраних балів

Варто зазначити, що цього року серед вступників багато осіб, які приїхали на навчання з сільської місцевості. Абітурієнти прибували не тільки з Чернігівської області, а майже з усіх регіонів України. Підполковник Євген Казанін також додав, що більшість юнаків підтвердили свої оцінки зі шкільної програми за дев’ятий клас.

Наразі майбутні ліцеїсти продовжили відпочинок на літніх канікулах, а у навчальному закладі триває ремонт приміщень та удосконалюється навчально-матеріальна база.

На День знань, 1-го вересня, у навчальному закладі відбудеться урочисте посвячення «новобранців» у ліцеїсти, після чого вони розпочнуть свій шлях до офіцерських погон.

Мазур Григорій

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.