Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:00:08

Тонкощі “електронної касової стрічки” на семінарі

07.06.2013   15:30

Порядок проведення розрахунків суб’єктами господарювання у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг регулюється Законом України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”.

У ДПІ у м. Чернігові ДПС відбувся безкоштовний семінар на тему: “Подання звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій в електронній формі дротовими і бездротовими каналами зв’язку” для представників бізнесових кіл. У семінарі взяли участь: головний державний ревізор інспектор відділу контролю за проведенням розрахункових операцій управління податкового та митного аудиту Міністерства доходів і зборів України Володимир Ошкало та провідні фахівці Головного управління Міністерства доходів і зборів у Чернігівській області, працівники центрів сервісного обслуговування та більше 200 представників бізнесу, які зареєстровані у м. Чернігові.

Застосування Інтернету з кожним роком стає все більше невід’ємною частиною нашого життя. Зараз важко уявити собі будь-яку сферу діяльності, яка б не використовувала його можливостей та переваг.

“У представників бізнесу, які використовують у своїй діяльності касові апарати, залишилося обмаль часу для приведення РРО у відповідність законодавчим змінам, – зазначив, відкриваючи захід В.А.Ошкало. Користувачам касової техніки при її придбанні або заміні необхідно обов’язково звертатися до Центрів сервісного обслуговування або виробників РРО щодо проведення ними відповідного доопрацювання даної моделі у термін до 01.07.2013, з якого використання такої техніки тягне за собою відповідальність”.

Він нагадав, що суб’єкти господарювання, які використовують касові апарати, з 1 січня 2013 року повинні подавати до органів Міністерства доходів і зборів України по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці у пам’яті реєстраторів розрахункових операцій або у пам’яті модемів, які до них приєднані, та інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або у безготівковій формі, або про обсяг операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, яка міститься в їх фіскальній пам’яті.

Про можливість модернізації касових апаратів розповідали представники центрів сервісного обслуговування

Під час зустрічі відбувся конструктивний діалог з представниками бізнесу – фахівці Міндоходів відповіли на всі актуальні питання учасників семінару.
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини