Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:04:00

П'ять жителів Чернігівщини отримали ваучери

05.06.2013   09:12Агенцiя

Уже п'ять жителів Чернігівщини, віком старше 45 років, скористались правом до досягнення пенсійного віку на одноразове отримання ваучера на навчання для підтримання їх конкурентоспроможності на ринку праці.

Перший ваучер знайшов свого власника наприкінці травня. Отримала його безробітна з Городні Світлана Пухова. Вона проходитиме перепідготовку за професією "плодоовочівник".

Не згаяв шанс здобути нову професію і Володимир Рисак з Мени. Він вирішив вчитися на бджоляра, щоб врешті-решт зайнятися улюбленою справою. Адже чоловік вже кілька років ніде не працює і живе за рахунок присадибної ділянки та господарства.

Правом отримати ваучер і на його підставі пройти перепідготовку за професією "електрогазозварник" скористалися Анатолій Олійник з Ніжина та Олександр Гончар з Чернігова. Анатолій Олійник нині безробітний, тому й вирішив здобути затребуваний на ринку праці фах. Олександр Гончар працює, але додаткові знання та вміння зайвими не бувають. Оскільки нині в ціні кваліфіковані робітники широкого профілю.

Ще один ваучер було видано ічнянцю Петру Савченку. Він проходитиме професійний вишкіл за напрямом "агрономія". Чоловік переконаний: поглиблення рівня знань із обраного фаху допоможе йому в професійній діяльності.

Отже, видача ваучерів на навчання сприятиме не тільки підвищенню якості робочої сили, а й додасть реальних можливостей самореалізуватися у професійній сфері тим, хто через вік зневірився в успішному працевлаштуванні.


Валентина Федусь, головний спеціаліст відділу організаційної та інформаційної роботи ОЦЗ  

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини