Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:47:45

Міський голова провів лекцію для студентів

27.03.2013   08:52

Чернігівський міський голова Олександр Соколов провів лекцію для студентів, які проходять навчання в обласному Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації держслужбовців.

Молоді люди цього року будуть випускниками вищих навчальних закладів Чернігова, а свою майбутню професійну діяльність вони мріють пов’язати з роботою в органах місцевого самоврядування та державної влади. Традиційний семінар “Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи” цього року відвідують 36 студентів.

Під час заняття міський голова розповів про історичні аспекти місцевого самоуправління у Чернігові. Зокрема, цього року виповнюється 390 років з часу отримання містом Магдебурзького права. Йшлося також про основні напрями діяльності виконавчих органів місцевого самоврядування, формування доходів та видатків місцевого бюджету, виконання загальноміських програм, розвиток будівельної галузі і транспортного забезпечення міста, а також про те, як політика позначається на діяльності органів місцевого самоуправління.

“Політична складова впливає на роботу органів місцевого самоврядування. Але найважливіше – тут повинні працювати фахівці, незалежно від партійної приналежності”, – підкреслив міський голова.

Крім того, міський голова відповів на запитання студентів, а вони стосувалися перспектив розвитку промислових підприємств Чернігова, будівництва сміттєпереробного заводу, ліквідації наслідків снігопаду. Студенти відзначили позитивно роботу комунальних служб в умовах різкого погіршення погодних умов, оцінивши її на четвірку за п’ятибальною шкалою.

На завершення спілкування з молодими людьми О.Соколов запросив їх брати участь у конкурсах на заміщення вакантних посад у міськраді, оскільки молоді фахівці, котрі готові впроваджувати нові управлінські рішення, завжди необхідні Чернігову.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини