Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:09:37

“Школа безпеки” запросила нових учнів

12.03.2013   08:12

Діти, особливо молодшого віку, є найбільш беззахисними на дорозі. Малюки рідко зважають на реальну небезпеку, не здатні правильно визначити відстань до автомобіля, що наближається, та його швидкість. Тому трапляється, що вони переоцінюють свої можливості, мчать прямо під колеса транспорту.

“Школа безпеки”

“Школа безпеки”

Підготовка навичок пішохода починається в дитячому садочку, вона продовжується в школі, а от якби знання закріпили ще й батьки, то без сумніву у виграшу опинилися б усі, адже мова йде про життя дитини.

Не випадково однією з дієвих ініціатив на шляху досягнення цієї мети є створення так званих “шкіл безпеки”. Подібний неформальний заклад вже третій рік працює при Чернігівській загальноосвітній школі № 13.

Дитяче мислення – образне та яскраве, воно спирається на враження, а не на логічні висновки. Тому форма розважального виступу з розглядом в дотепній формі окремих, зовсім не кумедних, дорожніх ситуацій є для глядачів такого віку найбільш вдалим варіантом викладу навчального матеріалу. З цим завданням блискуче впоралися члени команди юних інспекторів дорожнього руху з промовистою назвою “Стоп”, яка у день заходу саме відсвяткувала своє 5-річчя.

Досвідчений ЮІРівський загін регулярно бере участь у подібних агітаційно-роз’яснювальних заходах, як у стінах рідної школи, так і за її межами, справедливо припускаючи, що подану в цікавій формі важливу інформацію діти засвоять краще. Тож яскраві посмішки у глядацькому залі обернуться збереженими життями на дорозі.

Фінальним акордом шоу в шкільному залі стало вручення кожному маленькому глядачеві світлоповертального елемента – “флікера”, а також книжки-розмальовки з правил безпечної поведінки на дорозі.

Крім цього, маленькі учні “школи безпеки” підготували незвичайний подарунок тим, від кого залежить безпека тисяч людей – чернігівським автоперевізникам. Виготовлені з паперу фігурки хлопчика й дівчинки повинні символізувати маленьких пасажирів, а також дітей самих водіїв. Недаремно на звороті кожної фігурки дитячою рукою виведено: “Водій, пам’ятай: тебе чекають удома!” Вручення цього подарунка керівникові компанії-перевізника Сергію Вакуленку відбулося просто на подвір’ї школи.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини