Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:31:48

Міліціонери й школярі обговорили юридичну відповідальність

06.02.2013   08:41

Злочин легше попередити, ніж потім займатися соціальною реабілітацією неповнолітнього злочинця. Зважаючи на це, міліція постійно займається профілактично-роз’яснювальною роботою серед школярів.

Головна задача зустрічей правоохоронців з учнівською молоддю – переконати юних українців у тому, що бути законослухняним громадянином – значить відкрити для себе масу перспектив у житті – кар’єру, успішність, упевненість у завтрашньому дні.

За ініціативи працівників відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Чернігівській області в Чернігівській школі №13 була проведена виховна година на тему “Юридична відповідальність”. Захід відбувся за спільної ініціативи адміністрації школи та правоохоронців, в ньому також взяли участь працівники УДАІ УМВС в області.

Попереджувати підліткову злочинність можна різними способами, але найкращий – все-таки поінформованість та всебічна обізнаність школярів у нормативних положеннях адміністративного й кримінального законодавства. Виховна година проходила у декілька етапів – питання на швидкість, юридичні ситуації, юридична консультація та юридичний рахунок.

Журі, до якого окрім міліціонерів входив учитель історії та правознавства, об’єктивно оцінювало знання учнів. Спочатку для розминки учні бігло повторили основні терміни та положення курсу правознавства, а потім завдання поступово ускладнювалися, що активізувало активність учнів. Під час розв’язання юридичних задач підлітки навчилися не бездумно відтворювати завчену інформацію, а застосовувати їх до конкретних життєвих ситуацій. Педагоги відзначили неабияку пізнавальну цінність подібних заходів для формування юридичної культури підлітків.

Авторитетне журі визначило команду-переможницю, яка показала найкращі знання й давала найповніші відповіді та продемонструвала вміння застосовувати знання на практиці.

Самі учні погоджуються, що через наочні приклади та моделювання ситуацій багато яких тем з курсу правознавства набагато краще засвоюються і одночасно переконують в необхідності бути законослухняним громадянином.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.