Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 06:02:03

Вчителів змушують купувати дорогі страховки а-ля МММ

05.02.2013   15:48Агенцiя

У чернігівській школі директор примусила усіх вчителів вкладати гроші у страхову компанію, яка по суті дуже нагадує фінансову піраміду.

Як йдеться у сюжеті "Грошей", школа працювала спокійно до того часу, поки директор не стала членом цієї страхової компанії.

Одна з вчительок скаржиться, що директор змушує підписувати угоди зі страховою компанією. А хто не хоче себе убезпечити, тому – палки в колеса: "Я одна з адміністрації школи, хто не підписалася до цієї страхової компанії. На мене відразу пішов тиск", - каже Тамара Іванівна.

Для вчительки страхова сума непідйомна - п'ять тисяч на рік. І сплачувати треба протягом двадцяти років! Навіщо педагогам, які ледь зводять кінці з кінцями, платити такі суми, у Тамари Іванівни своє пояснення: "Від кожного підписаного директор має потім певний процент. Для неї це заробіток", - каже вчителька.

Олена - вчитель початкових класів. Говорить, що теж відмовилась страхувати себе і своїх близьких. Вона мала стати завідувачем молодших класів, але посаду довірили іншій. Каже, що не хоче пов'язувати це з відмовою підписатися.

Проте поза камерою вчителі жаліються, що знайти роботу важко. Доводиться йти на будь-які умови: "Ось влаштовується людина на педагога. Йому й кажуть – підпишись на п'ять тисяч. Нема грошей – йди назад. А хтось платить – людину беруть. І що тут скажеш? Нічого не докажеш!" – пояснюють вчителі.

Про те, що у школі розповсюджене страхування, чули навіть батьки. Директор не заперечує, що пропонує всім страхуватися. Але підписуватися чи ні – справа добровільна: "Я собі купила програму і людям розказувала, тому що я вважаю це необхідним . Нікого не змушую підписуватися", - каже Наталя Якимівна.

Перевірити, що ж це за страхова компанія, журналісти йдуть до її представника у Чернігові. Представляються педагогами. Виявляється, у цій компанії дуже легко заробляти – треба купити страховку собі і загітувати якомога більше інших:

"5 тисяч у рік 20 людей заплатили – сто тисяч собі назбирали. Що стосується заробітку… Ми – продавці ідеї. Тут специфічна торгівля. Ми доносимо до людей необхідність продукту", - пояснюють у компанії та відразу ж пропонують поїхати на семінар. Там навчать впарювати послуги. Введення в курс справи чимось нагадує зомбування.

Жінка багатозначно водить пальцем по паперу: "П'ятнадцять тисяч гривень на місяць! І це лише початок! Фірма належить древній династії австрійських королів!"

У місцевій прокуратурі кажуть, що розслідування вже провели, але порушень не виявили. Усі вчителі сказали, що страхувалися добровільно.

"Зважаючи на актуальність піднятого питання, прокуратурою міста буде проведена додаткова перевірка  та надана правова оцінка", - резюмував на камеру прокурор, обіцяючи навести лад у "шкільному тераріумі".


http://tsn.ua/ukrayina/vchiteliv-zmushuyut-kupuvati-dorogi-strahovki-a-lya-mmm-280707.html

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.