Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 20:37:02

Іванівська громада та ГО "Жіночий формат" уклали меморандум про співпрацю

14.09.2023   15:07Агенцiя

Підвищити поінформованість та допомогти постраждалим мешканцям Іванівської громади реалізувати право на відновлення житла – таку мету перед собою ставлять представники ГО "Жіночий формат".

Процес відновлення житла у Іванівській громаді триває. Але в процесі оформлення документів на отримання компенсації у людей виникає чимало питань щодо внесення заяв у "Дію", відкриття картки для перерахунку грошей, тощо. Суттєвою перепоною для реєстрації є відсутність смартфонів та навичок користування ними.

Чернігівська область стала однією з восьми регіонів, де реалізовується проєкт «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб», створений ГО «Київський міський осередок ВГО «Громадянська мережа ОПОРА». Партнером проєкту в регіоні стала ГО "Жіночий формат".

Днями керівниця ГО "Жіночий формат" Антоніна Федорченко та голова Іванівської сільської ради Олена Швидка уклали меморандум про співпрацю. Основна мета - об'єднати зусилля, щоб допомогти забезпечити права на житло постраждалих, які втратили житло, на деокупованих та бомбованих територіях.

- Для нашої громади така співпраця важлива, бо треба максимально швидко допомоги людям відновити житло. Якщо говорити про пошкоджене житло, то ми одні з перших почали відшкодовувати, шукати шляхи відновлення. А коли оселя повністю зруйнована, то виникає багато юридичних питань, які потребують відповідей і роз’яснень, - зазначила Олена Швидка.

За словами Антоніни Федорченко, реалізація проєкту передбачає проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед постраждалого населення, надання консультацій та збір проблемних питань, які потребують юридичною експертизи.

- Вже зараз маємо підбірку питань щодо внесення даних в Дію. Наприклад, якщо людина є власником двох половин будинку: частина її, частина – спадок від батьків.  Але "Дія" "не розуміє" цих частин і вимагає дозволу співвласника. Ще важливим питанням є роз'яснення щодо використання коштів є-Відновлення, які є цільовими і важливо аби люди розуміли на що конкретно вони їх можуть витратити, - сказала вона.

Проєкт «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб» створено Громадською організацією «Київський міський осередок Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа ОПОРА» завдяки отриманому гранту від Програми «Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС)» в Україні у межах  фінансової підтримки Посольства Великої Британії. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine.

Зміст пресрелізу не обов’язково відображає погляди Посольства Великої Британії, погляди Crown Agents, International Alert та Crown Agents in Ukraine.

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини