Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:54:46

Засновник групи компаній "Текстиль-Контакт": «Ми запустили перше в Україні виробництво брезенту»

01.08.2023   15:41Агенцiя

Президент Всеукраїнського об'єднання роботодавців легкої промисловості Олександр Соколовський в інтервʼю виданню «Цензор.нет» розповів про новини галузі легкої промисловості.

Він зауважує: нинішній рік має чимало складнощів, і не лише через війну. Цього року у його фабрик замовлень було лише на кілька мільйонів гривень. У той час як у буремному 2022 зимової та літньої форми закуповувалося на десятки мільйонів гривень, в тому числі й Міноборони.

«Торік ми не працювали лише останні числа лютого. Навіть у березні, у Києві, коли активні бойові дії точилися поряд, ми робили. Це стосується і інших фабрик окрім чернігівських», - каже Соколовський.

Нещодавно в компанії презентували два інвестиційні проєкти у Рівненській області. "Текстиль-Контакт" планує залучити 7,8 млн євро на автоматичну швейну лінію у Рівному. Другий проєкт на Рівненщині більш ніж на 200 млн євро – це індустріальний парк HEMPY UA з вирощування та переробки промислових конопель, де компанія планує стати резидентом. Попри той факт, що на Чернігівщині ця культура росте чи не найкраще аніж деінде в Україні. Соколовський пояснює:

«У нас в Чернігові в березні 2022 року були прильоти. Одне наше підприємство (текстильне) на жаль розбомбили – кілька тисяч квадратних метрів вигоріло. Цю фабрику ми вже відновили. Вигідно викупили обладнання з польських виробництв, які закрилися в ковід. Наразі там, крім безліч спеціальних та постільних тканин, запустили перше в Україні виробництво брезенту. Ми працюємо, де б ми не знаходилися».

Але для інвесторів місце розташування підприємства надважливе. Тож в цьому плані прикордонна Чернігівщина з двома країнами-агресорами поруч - виглядає менш привабливо, аніж західна Рівненщина, хоча і там поруч теж білорусь.

В Рівненщину партнери ще готові інвестувати, але чим ближче до рф, тим складніше, говорить бізнесмен.

Щодо технічної коноплі, то їй підходять грунти саме Чернігівської, Рівненської, Сумської областей та частково Житомирської.

«Це велика наша конкурентна перевага. У Європі попит на одяг та взуття з конопель у рази перевищує пропозицію, але технічна конопля там майже не росте», - говорить про перспективи цього виробництва Олександр Соколовський.

Час Чернігівський

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини