Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:13:27

«Маємо перейти до хоч і невеликого, але сталого зростання економіки»: Юлія Свириденко — підприємцям Чернігівщини

14.04.2023   12:14Агенцiя

90% опитаних підприємців планує залишатися і працювати в прикордонній Чернігівщині. Однак, щоб бізнес мав змогу тут відновитися/розвиватися/стартувати треба окрема регуляція. У цьому питанні важливий діалог підприємців з державою та банківськими установами.

Приклад такої комунікації — зустріч 13 квітня в обласному центрі представників різнорівневого бізнесу регіону з Першим віце-прем'єр-міністром – Міністром економіки України Юлією Свириденко, заступником Міністра Олексієм Соболєвим та представникам двох державних банків.


    «Під час кожної зустрічі з бізнесом я не втомлююсь дякувати всім підприємцям, які не припинили працювати і сплачувати податки під час війни. Саме за рахунок ваших податків фінансуються Збройні Сили України, котрі без перебільшення є основою нашої державності. Якщо в минулому році нашою задачею було виживання в умовах війни, то цього року ми маємо перейти до хоч і невеликого, але сталого зростання економіки», — зазначила Юлія Свириденко.
Учасники ділової зустрічі мали змогу поставити практичні питання та внести пропозиції щодо обговорюваних тем. Мова йшла про механізми отримання/неотримання кредитів, грантів; реалізацію програм та їх налаштування на ще кращий результат; підтримку експортерів; держзамовлення для українських підприємств; відшкодування збитків та іншого.
Не оминули увагою проєкт закону про регіон пріоритетного розвитку. Чому його досі нема: треба врахувати потреби і особливості усіх постраждалих регіонів.
    «Повернення наших громадян з-за кордону — наразі головний пріоритет для нашого Уряду. Ми маємо дати їм можливість жити в безпечному середовищі та мати гідний дохід від роботи чи власної справи. Всі питання та запити опрацюємо та дамо відповіді в найкоротший термін. Дякую за теплу та конструктивну зустріч!» — підсумувала міністерка економіки.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини