Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:21:43

За січень – березень 2023 року аудитори Чернігівщини забезпечили відшкодування втрат на суму майже 33 млн грн

06.04.2023   16:43Агенцiя

За результатами проведених протягом січня – березня 2023 року ревізій та перевірок закупівель фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області виявили порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму 4,4 млн грн, фактів неефективних управлінських дій (рішень) або ризикових операцій, що призвели або можуть призвести у подальшому до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 37,5 млн грн.

Завдяки роботі аудиторів забезпечено відшкодування фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму майже 33 млн грн (з урахуванням відшкодування за попередні звітні періоди).
За результатами аудитів виявлено втрат фінансових і матеріальних ресурсів унаслідок неефективних управлінських дій (рішень) або ризикових операцій на загальну суму понад 178 млн грн.
У результаті належного реагування об’єктів контролю на рекомендації державних аудиторів попереджено втрат фінансових і матеріальних ресурсів внаслідок неефективних управлінських дій (рішень) або ризикових операцій на суму понад 51 млн грн, а також відшкодовано відповідних втрат на суму 1,5 млн грн.
Керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій за результатами проведених заходів державного фінансового контролю прийняли 19 управлінських рішень і врахували 33 пропозиції, надані за результатами державних фінансових аудитів.
За допущені порушення бюджетного законодавства у двох випадках до об’єктів контролю застосовано захід впливу у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення.
За вчинені фінансові порушення 4 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності, 1 особу притягнуто до дисциплінарної відповідальності та 3 особи ‒ до матеріальної відповідальності.
Правоохоронним органам передано матеріали 15 заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 4 досудових розслідування та долучено до кримінальних проваджень матеріали 3 заходів державного фінансового контролю, а також вручено 2 письмові повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.
Надіслано до Державної служби фінансового моніторингу 3 інформації про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, на загальну суму 29,7 млн гривень.
 
Пресслужба Управління Північного офісу
Держаудитслужби в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини