Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:55:13

Підтримка в розробці проєктів відбудови – нова можливість від «U-LEAD з Європою»

19.01.2023   10:03Агенцiя

Українські громади зіткнулися з серйозними викликами через повномасштабне вторгнення російської федерації.

Станом на червень 2022 року потреби на відбудову складали 349 млрд доларів і продовжують зростати. Хоча війна все ще триває, громадам необхідно розпочинати підготовку проєктів, спрямованих на відбудову пошкодженої/зруйнованої під час війни комунальної інфраструктури.


У відповідь на ці виклики «U-LEAD з Європою» оголошує відбір територіальних громад для участі у комплексній навчальній програмі «Кроки для спеціалістів. Планування та програмування», яка має на меті допомогти громадам у підготовці проєктів відбудови (проєктами відбудови вважаються проєкти капітального ремонту, реконструкції та заміни (тобто будівництва) фізичних об’єктів, і вони можуть охоплювати всі типи проєктів, класи наслідків, CC1-3, та види капітального ремонту, згідно з ДБН A.2.2-3:2014).

Програма розгортатиметься у два етапи:
•    упродовж березня - квітня 2023 р. відібрані громади пройдуть навчання, спрямоване на:
•    формулювання проєктної ідеї.
•    залучення громадян до обговорення проєктної ідеї.
•    упродовж травня - червня 2023 р. відібрані громади отримають підтримку у розробці повної проєктної пропозиції.

Упродовж липня - вересня 2023 р. U-LEAD профінансує підготовку технічної та фінансової документації для відібраних проєктів.
До участі запрошуються громади:
•    з населенням до 50 000 осіб (станом на 01.01.2022);
•    які безпосередньо постраждали унаслідок воєнних дій;
•    які мають потребу у відбудові об’єктів комунальної інфраструктури в одній з наступних сфер: освіта: дошкільна, початкова та середня; первинна медична допомога; місцевий транспорт (наприклад, дороги та мости); водопостачання, водовідведення та поводження з відходами;
•    які можуть запропонувати до участі у підготовці проєкту команду спеціалістів (команда може включати представників структурних підрозділів виконавчого комітету, профільних комунальних установ/підприємств чи громадських організацій) у складі до 3 осіб;
•    забезпечити спеціалістам доступ до мережі Інтернет і належне технічне обладнання (комп’ютер з камерою та мікрофоном);
•    які, за необхідності, готові залучити до розробки проєктів сусідні громади;
•    які готові залучити громадян до обговорення запропонованих проєктів відбудови. 

Будь ласка, зверніть увагу, що:
•    навчання відбуватиметься виключно онлайн; тому доступ до мережі Інтернет і належне технічне обладнання дуже важливі; U-LEAD розробить максимально гнучку програму, щоб громади могли планувати свою участь з урахуванням проблем з електроенергією та доступом до Інтернету.
•    зважаючи на інтенсивність та тематику навчання, будь ласка, запропонуйте команду спеціалістів, які мають досвід роботи з інфраструктурними проєктами.

Заповнену форму необхідно надіслати до 18:00 06 лютого 2023 року на електронну скриньку projects.u-lead@gopa.de. Шаблон аплікаційної форми можна завантажити за посиланням.

В темі повідомлення слід вказати назву громади та область (наприклад, «Білокриницька громада_Волинська область»).

Результати відбору будуть повідомлені після 27 лютого 2023 року.

У випадку виникнення питань, просимо надсилати їх на електронну скриньку projects.u-lead@gopa.de.   

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.