Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:15:35

В Ніжинській міській центральній бібліотеці стартував проєкт із підтримки креативного підприємництва - «Економічний RestART»

16.12.2022   21:57Агенцiя

В Ніжинській міській центральній бібліотеці стартував проєкт «Економічний RestART», організатором якого є ВГО Українська бібліотечна асоціація за партнерства агенції економічного розвитку PPV Knowledge Networks.

Він має на меті надати креативній молоді та підприємцям, що працюють у сфері креативних індустрій та проживають у Чернігівській області, можливість для професійного розвитку в рідній громаді.

В межах проєкту Ніжинська міська центральна бібліотека стане ресурсним центром для підприємців креативної індустрії та молоді регіону.

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну велика кількість малих підприємств знаходяться на межі виживання. Особливо на деокупованих територіях Чернігівської області. А саме цей бізнес є ключовим для наповнення економіки регіону, оскільки це й створення робочих місць, й сплачені податки. Він не потребує значних інвестицій, як підприємства реального сектору економіки. 

Окрім того, чимало молоді нашого регіону або переїжджає в інші області, або ж планує залишати Україну, оскільки не бачить можливості працювати й розвиватися в рідному місті чи селі.

Сьогодні всі вони як ніколи потребують підтримки. З цією метою й був створений проєкт «Економічний RestART», який покликаний зробити бібліотеку центром підтримки та стартом для позитивних змін.  

В межах проєкту планується:

  • проведення освітніх заходів для підприємців та молоді, а саме:

  • лекції для молоді про те, які є професії у сфері креативних індустрій;

  • освітні лекції для креативних підприємців щодо того як розвинути власний бізнес;

  • мотиваційні та надихаючі зустрічі із представниками креативних індустрій

  • проведення ідеатону із розробки ідей щодо того як простір бібліотеки зробити ментально привабливим та ресурсно забезпеченим для креавтиних підприємців міста;

  • проведення конкурсу мотиваційних листів для відбору молоді та підприємців, яким буде подаровано освітній онлайн-курс у сфері креативних індустрій – планується обрати 3 переможця. 

Лектори та гості заходів розкажуть про особливості креативного підприємництва, поділяться власним досвідом та порадять, як розвивати творчий бізнес в нинішніх умовах, а також як знайти роботу в креативній індустрії в будь-якому куточку країни чи, навіть, світу, при цьому залишаючись в рідному місті чи селі та допомагаючи розвивати економіку регіону.

Стати учасником проєкту може будь-який підприємець, що працює в творчому напрямку, чи молодь, яка хотіла б освоїти нову професію в креативній індустрії.

Для цього слідкуйте за новинами бібліотеки на сайті http://nizhyn-cbs.edukit.cn.ua та в соціальних мережах https://www.facebook.com/direktor.cbs та https://www.instagram.com/nizhyncmb/ На кожен захід буде буде створено анонс та реєстрація.

Проєкт «Економічний RestART» триватиме до кінця лютого 2023 року. А межах проєкту працівники Ніжинської МЦСБ також пройдуть спеціалізоване навчання, а бібліотека отримає нові книги з креативних індустрій, ноутбуки, меблі та інше обладнання задля розвитку креативного сектору в місті.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини