Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 04:29:00

Компанія Global Communities розпочинає реалізацію програми на підтримку місцевих громад

21.10.2022   10:18Агенцiя

Сьогодні, 20 жовтня, заступник начальника Чернігівської ОВА Дмитро Іванов зустрівся з представниками Програми дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (Community – Led Emergency Action and Response — CLEAR).

    — Програма має на меті покращити спроможність місцевих громад для посилення безпеки та добробуту внутрішньо переміщених осіб і постраждалого від російської агресії місцевого населення, — зауважила директорка програми CLEAR Дубравка Латінач Пем.

Однією з цілей програми є надання безпечних, придатних для проживання прихистків та житла внутрішньо переміщеним особам і постраждалому від війни населенню, зокрема покращення їхнього доступу до питної води, засобів санітарії та гігієни.

    — Чернігівщина має план відновлення критично важливої пошкодженої інфраструктури, до якого внесено першочергові об’єкти, які потрібно відновити максимально швидко, щоб наша область в більш-менш нормальних умовах увійшла в осінньо-зимовий період. На сьогодні понад 2300 об’єктів відновлено або знаходяться на стадії відновлення. Роботи проводяться за кошти резервного фонду, міжнародних організацій-донорів, спонсорської допомоги та місцевих бюджетів, — підкреслив Дмитро Іванов.

Наразі завданням програми є визначення об’єктів у територіальних громадах, які потребують реконструкції чи відбудови і не фінансуються іншими міжнародними організаціями.

Попередньо вже визначені чотирнадцять громад для співпраці, але це не остаточна кількість. Компанія планує залучати до реалізації програми шість місцевих організацій громадянського суспільства, які мають досвід роботи з громадами. Найближчим часом буде визначено координаторів програми, які працюватимуть безпосередньо в Чернігові.

Також у рамках програми можливе надання грошової допомоги найбільш вразливим верствам населення, зокрема на покриття оренди житла внутрішньо переміщеним особам.

    — Такі зустрічі потрібні для подальшої конструктивної співпраці, спрощення та пришвидшення процесів відновлення в області, — зазначила директорка Департаменту економічного розвитку ОВА Олександра Хомик.

Програма дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації буде реалізовуватись протягом 18 місяців компанією Global Communities за підтримки Бюро з гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (ВНА/USAID).

The reliable Pulse Generator ever. Model: 8114A by Keysight / Agilent - Buy Keysight 8114A Pulse Generator in Irvine, California

Pulse Generator 8114A by Keysight / Agilent

Source: gstestequipment.com - test and measurement equipment located in Irvine, California



 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації (Community – Led Emergency Action and Response — CLEAR))

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.