Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:35:42

Майже 400 сільгоспвиробників з Чернігівщини скористаються можливостями державної допомоги

18.10.2022   13:30Агенцiя

Агровиробники, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь, або які утримують від 3 до 100 корів, можуть отримати безповоротну фінансову допомогу.

За оперативною інформацією, станом на 13 жовтня до Державного аграрного реєстру аграрії Чернігівської області подали 1089 заявок на загальну суму 61,8 мільйона гривень. З них 375 заявок на 25,8 мільйона гривень уже погоджено, 101 на 11,3 мільйона — відхилено, ще 613 заявок на суму 24,7 мільйона — у процесі перевірки.

Нагадаємо, що бюджетна субсидія у розмірі 3100 гривень виплачуватиметься за один гектар оброблюваних земель сільськогосподарського призначення, але не більше 372 тисяч гривень для одного отримувача. На кожну корову, яка перебуває у власності, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, передбачена спеціальна бюджетна дотація — 5300 гривень. При цьому також наявне обмеження — 530 тисяч. Скористатися одним із визначених напрямів можна лише один раз.

Так, для отримання субсидії на одиницю оброблювальних угідь наразі із поданих 763 заявок 289 вже погоджено (на суму 20,8 мільйона гривень). Ще 86 заявок на 5 мільйонів гривень погоджено для надання спеціальної бюджетної дотації за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності (всього подано 326).

Відповідні заявки приймаються до 15 листопада поточного року.

Звертаємо увагу, що заявка подається через особистий електронний кабінет Державного аграрного реєстру, де попередньо виробники сільгосппродукції мають зареєструватися. Після реєстрації вся ключова інформація (приміром, про господарську діяльність, земельний банк, поголів’я тварин та інша) автоматично підтягується.

Сільгоспвиробник, який відповідає вимогам програми, має заповнити онлайн-форму, у разі потреби додати скан-копії документів і підписати заявку власним кваліфікованим електронним підписом. Процес обробки можна відстежувати в персональному електронному кабінеті Державного аграрного реєстру в режимі реального часу.

Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 16 серпня поточного року № 918.

За повідомленням Департаменту агропромислового розвитку
Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини