Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 08:37:49

Асоціація міст України просить уряд розблокувати можливість перераховувати кошти напряму між громадами

08.10.2022   19:37Агенцiя

Правління Асоціації міст України (АМУ) виступило проти ухваленої Кабінетом Міністрів постанови, яка зупинила перерахування коштів на відбудову постраждалих територій напряму між громадами.

Йдеться про документ від 27 вересня 2022 р. №1083 "Про внесення зміни до пункту 1 Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 р. №252", яким уряд зобов’язав громади погоджувати з Міністерством фінансів України всі свої рішення про надання фінансової допомоги іншим селам, селищам, містечкам і містам.

АМУ звернулася до уряду із проханням скасувати норми про обов’язковість погодження із Міністерством фінансів України та розблокувати можливість надання допомоги між громадами на відбудову територій. Адже це  порушує принципи самостійності місцевого самоврядування, знижує оперативність ухвалення рішень, зупиняє відбудову та підготовку до зими зруйнованих агресором громад.

Члени Правління Асоціації міст України звернули увагу на те, що під час дії воєнного стану передача коштів між місцевими бюджетами забезпечила оперативне фінансування заходів із відновлення критичної інфраструктури, зруйнованої внаслідок російської агресії, соціальної підтримки громадян на звільнених територіях.

За допомогою цього інструменту громади західних регіонів активно допомагають громадам, які потерпіли від повномасштабного вторгнення російського агресора.

Голови громад наголосили, що передача коштів також використовується для фінансування пільгового перевезення громадян, надання медичних послуг громадянам у лікарнях, ліквідації надзвичайних ситуацій на системах теплопостачання, які перебувають на обслуговуванні в обласних комунальних підприємствах, будівництва, утримання та обслуговування доріг між населеними пунктами. До того ж цільове використання коштів перебуває під суворим контролем Державної казначейської служби України.

Чернігівське РВ АМУ
Офіс реформ у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини