Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:28:47

У діяльності регіональної лабораторії служби з питань безпечності харчових продуктів виявлено порушень на 9 мільйонів

15.09.2022   08:54Агенцiя

Чернігівські аудитори встановили порушень фінансової дисципліни в Чернігівській регіональній державній лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на суму понад 9 млн гривень.

Ревізією фінансово-господарської діяльності Чернігівської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за період з 01.01.2019 по 31.12.2021 року встановлено фінансових порушень на загальну суму понад  9 млн грн, із них, що призвели до втрат -  майже 2,3 млн гривень.

Лабораторією проведено покриття видатків, пов'язаних з організацією та наданням послуг, що надаються згідно з її основною діяльністю  за рахунок коштів загального фонду, які мають здійснюватись за рахунок коштів спеціального фонду, що отримані від плати за надані платні послуги на суму 1,8 млн гривень.

Внаслідок чого, за рахунок коштів загального фонду кошторису покрито витрати по оплаті праці працівників, що здійснювали роботи по наданню платних послуг по проведенню лабораторних досліджень, надання експертних висновків на загальну суму майже 1,5 млн гривень.

Також, Лабораторією за рахунок загального фонду проведені видатки, на придбання основних засобів, які повинні проводитись за рахунок спеціального фонду, як це передбачено розрахунком потреби  до кошторису у сумі 0,3 млн гривень.

Слід зазначити, що обсяг фактичних надходжень на спеціальний рахунок за надані Лабораторією послуги був достатній для проведення відповідних видатків. Проте, отримані надходження не використовувались на такі цілі, а з року в рік накопичувались в залишках на спеціальному рахунку Лабораторії.

Крім того, Лабораторією, з порушенням законодавства, проведено виплату премій та надбавок  з нарахуваннями на загальну суму понад 0,3 млн гривень.

Також, придбано обладнання, що не передбачено Розрахунком до бюджетного запиту на суму понад 0,1 млн гривень.

Серед інших порушень законодавства встановлено заниження вартості активів на суму майже 6,8 млн грн внаслідок не відображення в бухгалтерському обліку земельних ділянок за нормативно-грошовою оцінкою.

Одну особу притягнуто до адміністративної відповідальності.

Застосовані заходи впливу  у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства.
Інформацію про результати ревізії направлено  органу управління – Головному управлінню Держпродспоживслужби в Чернігівській області.
Третій примірник акту ревізії передано до правоохоронних органів та про результати заходу державного фінансового контролю проінформовано  прокуратуру Чернігівської області.
 

Пресслужба Управління Північного офісу
Держаудитслужби в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини