Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 18:31:23

«Маціївські Карпати»: у селі на Прилуччині другий рік діє еко-пасіка

27.06.2022   11:57Агенцiя

У селі Маціївка Сухополов’янської громади на Прилуччині другий рік поспіль діє еко-пасіка Тетяни Жилкіної. Пасіка відкрита для всіх охочих відпочити з користю.

Тетяна Жилкіна займається бджільництвом уже 10 років, з них 8 очолює ГО «Бджолярі Прилуччини». Торік її пасіка вперше прийняла відвідувачів.

Жінка розповіла, що як вчитель Прилуцької гімназії №5 щороку із учнями готує та захищає екологічні проекти: мають проект апіпарку в Прилуках, проекти по апімаршрутах.

«Саме з такого проекту наших учнів, наприклад, з’явилася ідея «Краслян Дивовижних» в Ладанській громаді. А з осені минулого року ми вирішили облаштувати такий маршрут у Маціївку. Я дуже вдячна, що керівництво Сухополов’янської громади підтримує цю ідею, навіть влаштовувало велопробіг і рекламує веломаршрут «Маціївські Карпати», - пояснила Тетяна Жилкіна.

Назва «Маціївські Карпати» з’явилася через те, що довкола села дуже красиві краєвиди, якими можна насолодитися як на велосипеді, так і долаючи пішохідний маршрут. У самому селі збереглися сосни Мірюти, видатного українського вченого-генетика.

Еко-пасіку з кількома десятками вуликів пані Тетяна облаштувала так, щоб відвідувачам не довелося нудьгувати ні хвилини.

«Побудували зруб, у якому облаштували хату «Тут живе мрія». У ній розмістили зібрану мною колекцію рушників, вишиванок, глиняного посуду. Відвідувачам пропонуємо і самим спробувати створити себе у гончарстві: ліплення з глини — частина програми. Також є майстер-клас з виготовлення воскових свічок», — розповідає пані Тетяна.

Але основна частина програми – це знайомство з життям бджіл.

«На еко-пасіці «ДиВо-Мед» я розповідаю більше про життя бджолиної родини, показую, як влаштований нуклеус (бджолиний будиночок), розказую, якого догляду потребують бджолині сім’ї і які небезпеки для них існують. Для тих, хто хоче спробувати ефект апітерапії є й апібудиночок».

На завершення відвідувачів частують трав’яним чаєм з бузиновим варенням і дають із собою солодкий сувенір — дегустаційну баночку місцевого меду.

джерело

Останні новини Чернігівщини

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн 17:20

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

До чернігівського банку, де стався вибух, зробили підкоп із підвалу сусіднього будинку 17:17

"Цей підкоп зробили три тижні тому, десь так. І пісок в дитячому садочку під паркан поклали. Викликали поліцію, вони прийшли, подивилися, сказали, все добре і поїхали. І ось, будь ласка, нормально закінчилося. Коли вони виносили той пісок, невідомо", — каже Ніна.

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини