Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:15:12

Опалювальний сезон у Чернігові розпочнеться вчасно

03.06.2022   20:31Агенцiя

Якщо говорити за підготовку потужностей ТЕЦ, пошкоджених під час мінометних та ракетних обстрілів рашистами, то потрібно від 50 до 100 млн грн, аби замінити пошкоджене обладнання. У міста ці гроші є, повідомив Владислав Атрошенко під час приїзду у Чернігів міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

Чернігівська ТЕЦ

Чернігівська ТЕЦ

Підготовка до холодного періоду вже почалася. З 1 червня у місті перевіряють внутрішньобудинкові мережі. Це великий обсяг робіт, говорить очільник Чернігова, які треба виконати і вчасно усунути несправності.

Графіки перевірок оприлюднюються у ЗМІ та соцмережах за 10 днів до їх початку, тому власників у вказану дату просять бути вдома, або домовитися із сусідами, близькими людьми, чи родичами, хто зможе проконтролювати цей процес.

— Люди не повинні хвилюватися за початок опалювального сезону. У нас дійсно найбільша проблематика — це стан внутрішніх мереж і, користуючись нагодою, я прошу дуже уважно людей відстежувати наші повідомлення. Подекадно ми будемо формувати відповідну адресну програму, щоб люди були в квартирах. Тому що, якщо буде заливати із квартири, де не буде господарів, то будуть вимагати решта господарів на нижчих поверхах, щоб вскривали. Ми будемо комісійно з поліцією вскривати ці квартири. У мене серце за це питання дуже болить, я прошу людей, щоб знаходили можливість передавати ключі сусідам, чи в якийся інший спосіб, щоб можна було відкрити їх квартиру, вимкнути опалення, щоб не було підтоплення і закрити,  — звертається до чернігівців Владислав Атрошенко.

Паралельно з підготовкою до опалювального сезону і розпочався процес розірвання договору з фірмою “Технова”, яка орендувала ТЕЦ. Відповідний дозвіл на дострокове припинення надали депутати на сесій міської ради 31 травня. Цей майновий комплекс заберуть в управління міста, робиться це для того, аби самостійно здійснювати господарську діяльність і повністю контролювати та нести відповідальність за процес подачі електроенергії і тепла у домівки чернігівців. А також дозволить залучити грантові і державні кошти для її відновлення та, врешті, розібратися з накопиченими "Техновою" збитками, попередньо, це до мільярда гривень.

У планах міської влади розробити проєкт, який дозволить об’єднати мережі ТЕЦ з “Облтеплокомуненерго”, оновити потужності, як того вимагають сучасні стандарти, та побудувати поруч сміттєпереробний завод. Для цього шукатимуть стратегічних інвесторів.

—  Скоріше за все ми розділимо мережі і генерацію, як це в європейських країнах. Для чого, для того, щоб майбутній інвестор, а це буде виключно світового рівня, ми не кажемо  про місцеві компанії, які хочуть заробити на потоці грошей, ми хочемо запросити системного інвестора, який би бачив і сміттєпереробний завод  поряд з цим, — пояснює Чернігівський міський голова.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини