Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:17:52

Міжнародний медичний корпус допоможе відновити пошкоджені та зруйновані медзаклади Чернігівщини

31.05.2022   09:33Агенцiя

Наприкінці минулого тижня медзаклади Чернігівської області отримали від Міжнародного медичного корпусу шість автомобілів та «швидку».

 На часі ж — наступний етап співпраці — відбудова медичних закладів, що зазнали руйнувань під час активних бойових дій.

    — Йдеться про той обсяг робіт, що дозволить відновити нормальну роботу закладів охорони здоров’я. Зокрема обласної психоневрологічної лікарні, Чернігівської ЦРЛ, амбулаторії загальної практики сімейної медицини в Киїнці та міської лікарні Чернігова № 2. Також іноземні партнери допоможуть з облаштуванням тимчасової будівлі для пацієнтів протитуберкульозного диспансеру на час реконструкції основного корпусу, — прокоментувала заступниця начальника Чернігівської обласної військової адміністрації Жанна Шерстюк.

Попередньо група закордонних експертів визначила характер наявних пошкоджень згаданих об’єктів. Після визначення обсягів робіт по кожному з них обласна військова адміністрація та Міжнародний медичний корпус підпишуть меморандум щодо забезпечення реалізації проєктів. Приміром, у чернігівській міській лікарні № 2 ремонтуватимуть вікна, двері та покрівлю у приймальному відділенні.

    — Але і на цьому співпраця з Міжнародним медичним корпусом не закінчиться. Вже зараз ми розглядаємо більш довгострокові проєкти, в тому числі й повне відновлення Обласного медичного центру соціально значущих та небезпечних хвороб. Відповідна ініціатива реалізовуватиметься дещо пізніше, — зазначила Жанна Шерстюк.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини