Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 16:14:47

Кліматичні інноваційні ваучери: 50 000 EUR на підтримку дружніх до довкілля українських компаній

15.05.2022   12:53Агенцiя

До 31 травня поточного року українські підприємці можуть подати заявку на отримання гранту на розробку або впровадження технологій, що зменшують викиди парникових газів, підвищують енергоефективність та запобігають змінам клімату.

Із самого початку заснування в Україні кліматичні інноваційні ваучери мали на меті підтримувати розвиток компаній, що розробляють та впроваджують дружні до довкілля інновації. Нині, коли триває віроломна агресія проти нашої держави, підприємства екологічного спрямування потребують ще більшої підтримки. Тому так важливо прямо зараз допомогти компаніям, що піклуються про “зелене” майбутнє України. 

Грантова програма підтримки створена для компаній малого та середнього бізнесу, що зареєстровані приватними компаніями на території України щонайменше рік до подання на грант та готові до співфінансування у розмірі 25% від суми гранту. 

Переможці грантового конкурсу можуть використати кліматичний інноваційний ваучер на оплату послуг, необхідних для вдосконалення або фіналізації інновації та її виходу на ринок. Наприклад, дизайн прототипів, сертифікація, тестування, патентування, розробка IT компонентів, маркетингові послуги тощо. 

Проєкти оцінюються фаховим журі за рівнем їх інноваційності та реалістичністю втілення, впливом на скорочення викидів парникових газів, здатністю масштабуватися та адаптуватися для різних секторів, а також ринковим потенціалом.

Дізнатися більше про Кліматичні інноваційні ваучери та подати заявку на грант можна на сайті.

Проєкт «Кліматичні Інноваційні Ваучери» є компонентом програми ЄБРР «Центр трансферу технологій та фінансів у сфері зміни клімату» (FINTECC), що підтримується ЄС у рамках ініціативи EU4CLIMATE.

Детальніше за посиланням.

Департамент економічного розвитку
Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини