Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:28:33

Ваучер на навчання - шанс стати конкурентоспроможними на ринку праці в 45+

15.02.2022   15:50Агенцiя

Унікальну нагоду навчитися новому, або вдосконалити свої знання пропонує служба зайнятості громадянам, старше 45 років. Це - ваучер на навчання. Документ дає право безкоштовно пройти навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей.

До речі, його можуть отримати тільки громадяни віком 45+ зі страховим стажем не менше 15 років, які мають професійно-технічну або вищу освіту, за окремих умов - внутрішньо переміщені особи, звільнені з військової служби, учасники АТО. Щоправда, скористатися цією послугою не можуть офіційно зареєстровані безробітні.
Торік на Чернігівщині навчання за ваучерамипроходили 30 осіб. Серед них кондитери, трактористи-машиністи, швачки, спеціаліст харчових технологій.
Наразі таким шансом скористалася Наталія Ляліна з Новгород-Сіверського. За освітою жінка лаборант хімічного аналізу, проте понад 25 років працює молодшою медичною сестрою.Для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці вирішила пройти перепідготовку за професією «кухар», яку вибрала не випадково, адже все життя захоплюється приготуванням страв. З 1 лютого Наталія навчається в Сумському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Щоб стати майстром кулінарії, їй знадобиться лише 3 місяці. Після закінчення навчання жінка буде працювати кухарем у районній лікарні.
Отож, не упустіть і ви свій шанс стати конкурентоспроможними на ринку праці! За детальною інформацією про порядок отримання ваучера на навчання звертайтеся до структурних підрозділів Чернігівської обласної служби зайнятості.

Обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини