Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:23:22

На Чернігівщині бронзовий Ленін пішов з молотка за понад 700 тисяч гривень

28.01.2022   13:05Агенцiя

П'ятиметровий пам'ятник придбала фірма із Запоріжжя. Його хочуть переплавити на продукцію.

Бронзовий пам’ятник вождю пролетаріату Володимиру Леніну, встановлений на центральній площі міста Новгород-Сіверський на Чернігівщині, продали сьогодні через аукціон за 714 тис. грн.
Як повідомляє кореспондент УНІАН, початкова ціна статуї завважки 4200 кг і заввишки 5 метрів становила 394 тис. грн.
На аукціоні на торговому майданчику Prozorro викупити пам’ятник намагалися 8 учасників. Перемогу здобуло ТОВ "Сяйвомет" із Запоріжжя.
На сайті товариства зазначається, що це спеціалізоване металургійне підприємство, яке займається виробництвом сплавів кольорових металів з брухту та відходів і первинних матеріалів. Представник підприємства телефоном зазначив, що кількатонний бронзовий пам’ятник придбано для переплавки з подальшим виготовленням продукції.
Як пояснили в Новгород-Сіверській міській раді, виручені кошти від продажу пам’ятника планують спрямувати на доброустрій міста. Можливо, оновлять площу або відремонтують пам’ятник Новгород-Сіверському князю Ігорю. Остаточне рішення поки не схвалено.
Продати пам’ятник Леніну як брухт вирішили депутати місцевої ради влітку 2021 року. Балансова вартість статуї на той час становила 150 тис. грн.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини