Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:55:46

В’ячеслав Чаус у Сновську: перспективи училища, проблеми гімназії та міст на капремонті

26.01.2022   08:32Агенцiя

Свій робочий візит у Сновську громаду голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус розпочав із відвідування закладів освіти — Сновського вищого професійного училища лісового господарства та міської гімназії.

Перший із них — один із найвідоміших в області та поза його межами сучасний навчально-виробничий комплекс, де готують конкурентоспроможних фахівців за 17 робітничими професіями. Нині тут навчаються понад пів тисячі юнаків та дівчат із різних куточків Чернігівщини та сусідніх областей. 

На базі училища з 2019 року працює Регіональний навчально-практичний центр сучасних деревообробних технологій. Це сприяє якісній підготовці верстатників деревообробних технологій, до речі, на сучасному австрійському обладнанні. А ще заклад з минулого року реалізовує дворічний проєкт регіонального розвитку «Навчально-практичний центр інноваційних технологій в лісогосподарській галузі – нова якість фахівців лісового господарства» загальною вартістю 7,7 мільйона гривень.

Не все так позитивно у Сновській гімназії. Її приміщення відновлено після пожежі, що сталася у 2016 році. Хоча класи зараз у належному стані й забезпечені сучасним обладнанням, досі не працює їдальня, приміщення якої постраждало найбільше — пожежа почалася саме звідси. 

— Наразі заклад має гарне приміщення їдальні, та для відновлення роботи необхідно закупити сучасне обладнання. На ці потреби цьогоріч передбачена субвенція. Сновська гімназія є в переліку претендентів на державне фінансування. Якщо ж не потрапить саме під ці видатки, шукатимемо інші джерела. У будь-якому разі діти мають отримати можливість харчуватися якісно та комфортно, — зазначив В’ячеслав Чаус.

У ході візиту голова ОДА оглянув також матеріально-технічну базу Сновської центральної районної лікарні. Основною проблемою цього закладу голова ОДА назвав нестачу кадрів. Спілкуючись з колективом лікарні, В’ячеслав Чаус акцентував на важливості просвітницької роботи з населенням: 

— Мова не лише про covid. Інші хвороби не чекають. Зокрема поліомієліт, ліків від якого нема. Порятунок — лише щеплення.

Ще один об’єкт уваги голови ОДА — міст через річку Снов біля села Гвоздиківка  на автомобільній дорозі державного значення Р-83 Славутич - Любеч - Ріпки - /М-01/ - Городня - /Н-28/ - Сновськ - Корюківка - Семенівка - Костобобрів - Чайкине - /Н-27/. Його капітально ремонтують в рамках президентської програми «Велике будівництво». За словами начальника Служби автомобільних доріг в області Романа Сміяненка, роботи мали бути завершені ще наприкінці 2021 року. Але через нестачу балок терміни змістилися. Наразі готовність об’єкта — 64%.
Принагідно голова ОДА поспілкувався з місцевими депутатами (робоча поїздка співпала з сесією міської ради). 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини