Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 09:37:29

На Чернігівщині підприємства теплопостачання отримають майже 320 млн грн субвенції на компенсацію різниці в тарифах

28.12.2021   15:46Агенцiя

Субвенція на погашення заборгованості різниці в тарифах, що була одним з пунктів Меморандуму щодо сталого проходження опалювального сезону, вже надходить на рахунки громад. Кошти спрямовані для погашення заборгованості підприємств теплоенергетики (ТКЕ) та водопровідно-каналізаційного господарства (ВКГ) перед НАК “Нафтогаз України” за спожитий газ.

За словами заступниці міністра розвитку громад і територій Наталії Хоцянівської, для цього у державному бюджеті передбачено майже 27 мільярдів гривень. Процес перерахунку коштів триває, наразі майже 14 мільярдів спрямовані у бюджети громад.

Обсяг заборгованості з різниці в тарифах в кожному регіоні узгоджений відповідною територіальною комісією. Йдеться про 376 підприємств, з яких – 205 ТКЕ та 171 ВКГ. Зокрема у Чернігівській області — по чотири підприємства ТКЕ та ВКГ.

— Щодо обсягів заборгованості з різниці в тарифах по області: 268,2 млн грн — на теплову енергію, послуги з централізованого опалення та гарячої води; 51,4 млн грн — централізоване водопостачання та водовідведення. Профільний департамент ОДА здійснює координацію дій щодо підготовки та передачі відповідних пакетів документів, — зазначив голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.