Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:17:49

Китаєць із Білорусі купує льонокомбінат на Чернігівщині

02.12.2021   16:25Агенцiя

Громадянин Китаю Чжу Хаотянь, який тимчасово проживає в Мінську, і білоруський виробник теплоізоляційних плит "ІСТПС" (ТМ "Істплекс") мають намір спільно придбати 82,285% акцій ПрАТ "Козець" (смт Козелець Чернігівської області).

Зокрема, Чжу Хаотянь планує придбати 59,775% акцій, а "ІСТПС" – 22,51%, повідомляється у системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), інформує Інтерфакс-Україна.
Місцем тимчасового перебування Чжу Хаотяня в Україні вказано готель "Софіївський Посад" (Софіївська Борщагівка).
За даними Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) станом на третій квартал 2021 року, серед акціонерів ПрАТ "Козелецький льонозавод" – громадяни Росії Павло Буїнов та Андрій Козлов, яким спільно належить 22,51% акцій (по 11,2551% кожному ), а також громадянки України Наталія Лешкова (24,7239%) та Ірина Донченко (12,3597%).
Ще 22,6914% акцій ПрАТ належить столичному АТ "Інвесткомпанія "Ромекс Інвест", у якому, згідно з держреєстром, 84,4% належить жителю Обухова Юрію Бондарчуку, а директором є Ірина Донченко.
Статутний капітал АТ – 0,99 млн грн.
Основним видом діяльності АТ "Козелецький льонозавод" у держреєстрі зазначені підготовка та прядіння текстильних волокон, проте в останні роки підприємство здавало в оренду основні засоби.
У 2019 році виторг підприємства склав 2,4 млн грн (роком раніше – 1,18 млн грн), чистий прибуток – 0,55 млн грн (0,22 млн грн). У 2020 році льонозавод отримав збиток у розмірі 0,36 млн грн, який планувалось покрити за рахунок прибутку наступних років.
Підприємство створено у 1972 році та приватизовано у 1996 році. За інформацією у фінзвітах підприємства в НРКЦПФР, в умовах ринкової економіки фінансовий стан підприємства значно погіршився, основні засоби, що дозволяли випускати льоноволокно, було продано для погашення боргів перед бюджетом.
Приватне унітарне виробниче підприємство "ІСТПС", за інформацією на його сайті" - білоруський виробник теплоізоляційних плит з екструдованого пінополістиролу (ХРS-плити) та сіток армуючих зі скловолокна.

biz.censor.net

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини