Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:14:29

Проект Програми економічного та соціального розвитку міста Чернігова на 2022 рік погодив виконком

15.11.2021   11:56Агенцiя

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 11 листопада погодив проект Програми економічного та соціального розвитку міста Чернігова на 2022 рік. Основні її пріоритети – забезпечення життєдіяльності та розвитку міста, соціальна орієнтованість і створення комфортних умов для мешканців і гостей міста Чернігова.

Тож основні завдання на 2022 рік визначені такими:
удосконалення процесу надання медичних, освітніх та транспортних послуг з урахуванням досвіду роботи в умовах пандемії;
оновлення об’єктів інженерної інфраструктури;
безперебійне забезпечення споживачів міста комунальними послугами з дотриманням ощадливого споживання енергетичних ресурсів.
 

Крім того, у наступному році для розвитку соціальних сфер (освіти та медицини) планується:

проведення капітальних ремонтів лікарняних і навчальних закладів із застосуванням енергозберігаючих технологій, придбання нового обладнання та устаткування;
 початок будівництва початкової школи з дошкільним відділенням в мікрорайоні «Бобровиця».
В транспортній галузі продовжиться робота у напрямку реформування системи мобільності міста, зокрема: оновлення рухомого складу транспортних засобів, встановлення інформаційних табло на зупинках, впровадження системи електронного квитка в автобусах середньої та малої місткості.

У галузі житлово-комунального господарства зусилля зосередяться на забезпеченні якісної роботи комунальних служб та оновленні об`єктів інфраструктури і благоустрою.

Планується реалізувати проєкти:

 з реконструкції скверу ім. М.Попудренка,
 влаштування паркових зон напроти Академії Пенітенціарної служби та біля музичної школи №1 імені Стефана Вільконського.
Крім того, будуть проводитись реконструкція водопровідних мереж, будівництво централізованої каналізації, поточні та капітальні ремонти доріг і внутрішньодворових проїздів, а також улаштування майданчиків з напівзаглибленими контейнерами для ТПВ і встановлення систем відеоспостереження.

У сфері підприємництва, серед іншого, планується:

удосконалити електронні сервіси для підприємців на ресурсах Центру надання адміністративних послуг;
продовжити ресурсну та медійну підтримку місцевих товаровиробників;
напрацювати «дорожню карту» для покращення конкурентоспроможності міста у рамках проекту USAID.
У галузі культури й туризму основні заходи будуть зосереджені:
на облаштуванні музею Чернігова у будівлі Поштової станції губернського казначейства;
на апробації нових комплексних туристичних продуктів;
на здійснені промоції міста.

У сфері спорту очікується завершення узгодження технічної документації для будівництва Палацу Спорту у місті Чернігові, проведення реконструкції ряду спортивних об’єктів на території навчальних закладів міста та у житловій забудові.

Програма розроблена на виконання вимог Бюджетного кодексу України та Закону «Про місцеве самоврядування в Україні». Завдання і заходи Програми ґрунтуються на узагальнених пропозиціях структурних підрозділів міської ради та відповідних цільових програмах, з урахуванням прогнозних можливостей міського бюджету на наступний рік. Структура Програми відповідає вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2003 року № 621 «Про розроблення прогнозних і програмних документів економічного і соціального розвитку…».

Після погодження виконкомом проект Програми економічного та соціального розвитку міста Чернігова на 2022 рік виноситиметься на розгляд Чернігівської міської ради.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини