Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 22:05:41

Скільки жінок на Чернігівщині отримують лікарняні по вагітності та пологах

13.11.2021   11:06Агенцiя

Упродовж 10 місяців 2021 року відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області прийняли на фінансування лікарняні по вагітності та пологах, видані 1 812 жінкам на суму 61,1 млн грн.

Середній розмір допомоги від Фонду за кожен день перебування у відпустці по вагітності та пологах за підсумками 10 місяців 2021 року в області склав 279,82 гривні. За цей період працюючі жінки провели в декретних відпустках 218,3 тис. таких днів.

Фінансування допомог за лікарняними листками здійснюється Фондом на підставі отриманої від страхувальника (роботодавця) заяви-розрахунку, від терміну подачі якої залежить дата фінансування матеріального забезпечення. Дізнатись, чи вже перераховано Фондом кошти, застраховані особи можуть у телеграм-каналі ФССУ https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_страхувальників, де щоденно оновлюється інформація про стан фінансування заяв-розрахунків.

До речі, 20% вагітних жінок України працевлаштовані у київських роботодавців, які подали на оплату до Фонду соціального страхування України декретні лікарняні 21 тисячі 275 жінок за підсумками січня–жовтня. Це 20,2% від усіх працюючих жінок, які звернулись за допомогами по вагітності та пологах у зазначеному періоді. Водночас, варто врахувати, що великі підприємства та організації, які мають філії по всій Україні, часто мають саме київську реєстрацію – тож їх працівники, хоч і мешкають за межами столиці, потрапляють до наведеної статистики по місту.

Загалом по Україні упродовж 10 місяців 2021 року ФССУ прийняв на фінансування лікарняні по вагітності та пологах, видані 105 тисячам 710 жінкам на суму майже 4,2 мільярда гривень.

Також найвищі показники на Львівщині і Дніпропетровщині – місцеві роботодавці подали до Фонду декретні 9,2 тисячі і понад 9 тисяч жінок відповідно.

Найменше звертались до Фонду за декретними допомогами жінки з Миколаївської (2 тис.), Черкаської (1,96 тис.), Сумської (1,9 тис.), Чернігівської (1,8 тис.), Херсонської (1,7 тис.), Кіровоградської (1,5 тис.) і Луганської (1 тис.) областей.

Прес-служба управління виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України
в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.