Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 06:31:22

Завдяки Держпродспоживслужбі жителям Чернігівщини повернуто 42,7 тис. грн за послуги з централізованого водопостачання

29.09.2021   11:05Агенцiя

Відповідно до річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) на 2021 рік Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернігівській області проведено планову перевірку комунального підприємства, що надає послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення жителям м. Остер з питань дотримання вимог порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Під час проведення планового заходу державного нагляду (контролю) встановлено, що діючі з 01.04.2021 тарифи на послуги з централізованого водопостачання не відповідають вимогам Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869.

Так, при формуванні комунальним підприємством зазначених тарифів до складу планової собівартості послуг включено завищені статті витрат на придбання матеріалів, пов’язаних з ремонтом основних засобів, на заробітну плату з нарахуваннями єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працівників за посадами, які довготривалий час були вакантними.

Встановлені плановою перевіркою порушення призвели до необґрунтованих упродовж місяця нарахувань комунальним підприємством плати споживачам за надані послуги з централізованого водопостачання (при економічно обґрунтованому тарифі 20,2 грн за 1 м3 застосовувався завищений тариф у розмірі 24,0 грн за 1 м3).

За результатами планової перевірки складено акт, на підставі якого винесено рішення про застосування до суб’єкта господарювання адміністративно-господарських санкцій у сумі 42,7 тис. грн та припис про усунення порушень вимог щодо формування, встановлення і застосування державних регульованих цін, яким зобов’язано у термін до 30.09.2021 повернути споживачам зайво нараховану плату за надані послуги за період з 01.04.2021 до 30.04.2021 року шляхом здійснення перерахунків жителям м. Остер у розмірі 42,7 тис. грн.

Наразі комунальне підприємство поінформувало Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області про виконання вимог припису, а саме про повернення споживачам зайво нарахованої плати за послуги з централізованого водопостачання у повному обсязі.

Джерело: https://dpss.gov.ua/news/zavdyaki-derzhprodspozhivsluzhbi-meshkancyam-chernigivshchini-povernuto-427-tis-grn-plati-za-poslugi-z-centralizovanogo-vodopostachannya

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.