Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:57:14

Від "Укрзалізниці" вимагають модернізації мереж по Чернігівській області

03.07.2021   12:48Агенцiя

Депутати від «Слуги Народу» у Чернігівській обласній раді вимагають від АТ «Укрзалізниця» збільшити обсяги робіт із модернізації мереж по області.

У 2021 році компанія «Укрзалізниця» запланувала реконструкцію тягової підстанції у Чернігівській області: ремонт силового трансформатора у Бахмачі. Це частина ремонтної програми «Укрзалізниці» на цей рік, сума коштів – 1,51 млн грн.

На думку депутата обласної ради Дмитра Іванова, цього недостатньо. Адже через зношеність мереж залізниць Чернігівська область з кожним роком втрачає роль транспортного хабу. Про це він заявив під час обговорення планів розвитку «Укрзалізниці» на наступні роки із Мариною Ворчак, заступником директора департаменту електрифікації та електропостачання.

«До балтійських портів вантажі з регіону йдуть через Рівненську область, це взагалі нонсенс, це підвищує собівартість товарів. Як голова комісії з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики вимагаю від «Укрзалізниці» інвестувати у ремонт інфраструктури по Чернігівській області», - сказав Дмитро Іванов.

Серед найнеобхіднішого – врахування необхідності реконструкції важливих об’єктів електропостачання на підстанціях у Крутах та Носівці.

Окрім того, від компанії «Укрзалізниця» вимагають включити в плани розвитку компанії на 2021-2025 роки та в інвестиційну програму необхідність модернізації об’єктів у Чернігівській області. Найближчим часом депутати спільно з фахівцями опрацюють відповідні пропозиції на направлять до АТ «Укрзалізниця».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини