Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:57:23

Дорога Прилуки - Пирятин готується до ремонту

10.06.2021   12:42Агенцiя

У 2021 році заплановано відремонтувати автошляху Р-67 Чернігів - Ніжин - Прилуки - Пирятин від Прилук до межі з Полтавською областю.

Наразі проведений тендер. Переможець аукціону - ТОВ "ШБУ-77", яке буде проводити ремонтні роботи на цій ділянці траси Р-67. Вже укладений договір з підрядником. У червні він вже приступить до дорожніх робіт.

Протяжність ремонтованої ділянки - 19 кілометрів. Одна частина дороги - це чорнощебеневе покриття, друга - бетонка.

Чорнощебеневе покриття знімуть повністю та замінять на асфальтобетон. Основу дороги посилять за допомогою шару органо-мінеральної суміші.
 
Бетонна дорога залишиться, її оновлять та приведуть у належний експлуатаційний стан. У місцях провалля та пучин плити замінять на нові. По решті бетонної дороги проведуть розшивку деформаційних швів із заповненням їх бітумно-мастичними матеріалами.
Оновлену дорогу облаштують новими засобами організації безпеки дорожнього руху. Встановлять знаки, напрямні стовпчики, металеве бар'єрне огородження, нанесуть розмітку. Оновлять зупинки транспорту. Зроблять заїзні кишені. Старі автопавільйони та туалети демонтують, замість них встановлять нові. На пішохідних переходах зроблять контрастне освітлення.

Автодорога Р-67 Чернігів - Ніжин - Прилуки - Пирятин поєднує між собою міжнародні автодороги М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі, М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ, М-03 Київ-Харків-Довжанський та національну Н-07 Київ-Суми-Юнаківка. Є найкоротшим виходом з центральної України (Полтава, Кропивницький, Дніпро) у напрямку країн Балтії через КПП «Нові Яриловичі». Забезпечує зв'язок між Чернігівською і Полтавською областями. З’єднує ряд адміністративних центрів - обласного і районних. Ремонт цієї дороги також є інвестицією у розвиток економіки Чернігівської області. Адже у цій місцевості розміщено чимало бюджетоутворюючих підприємств.

У 2021 році на автодорозі Р-67 Чернігів - Ніжин - Прилуки - Пирятин буде завершений ремонт ділянки від Ніжина до Прилук (включаючи об'їзну Ніжина). Також планується розпочати ремонт відрізка від Чернігова до Ніжина. У Талалаївці Ніжинського району оновленій дорозі цьогоріч також буде встановлений WIM-майданчик для зважування вантажівок у русі.

В рамках Програми президента України "Велике будівництво" у 2021 році у Чернігівській області планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення, 9 мостів оновити капітально і 5 мостів реконструювати.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини