Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:14:26

Серед безробітних більшість жінок, людей з вищою освітою…

22.05.2021   15:22Агенцiя

Станом на 1 травня 2021 року на обліку в службі зайнятості області налічувалося 12,8 тис. безробітних. Ці громадяни втративши роботу, довірили її пошук фахівцям служби. Отже, хто на Чернігівщині шукає роботу?

Серед безробітних переважають жінки – їх майже 63%. Більшість зареєстрованих безробітних (64,7%) – містяни. Диплом вишу мають 50% безробітних, 26,3% – закінчили професійно-технічний навчальний заклад, а 23,7% – загальноосвітню школу.

За віковими групами переважають безробітні у віці 45-55 років – 28,2%, у віці 35-44 років - 27,7%, до 35 років – 26%, понад 55 років - 18,1%.

Є серед зареєстрованих безробітних громадяни, які мають додаткові гарантії щодо сприяння в працевлаштуванні. Так, людей з інвалідністю – 777 осіб; громадян, яким залишилося 10 і менше років до пенсії – 597, військовослужбовців, які брали участь в АТО (операції об'єднаних сил) – 212; випускників навчальних закладів – 129, внутрішньо переміщених осіб – 67.

За професійними групами, серед зареєстрованих безробітних переважають працівники сфери торгівлі та послуг – 20,4% (продавці, кухарі, охоронники, молодші медичні сестри, бармени, офіціанти). Потім йдуть представники найпростіших професій – 13,7% (підсобні робітники, прибиральники, сторожі, комірники, укладальники-пакувальники, кухонні робітники, двірники, робітники з благоустрою). Далі службовці та керівники - 13,1% (директори підприємств, менеджери із збуту, головні бухгалтери, начальники відділу, завідувачі складу, керуючі магазином); робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин – 12,8% (водії, трактористи-машиністи сільськогосподарського виробництва, оператори заправних станцій, оператори/машиністи котельної, трактористи, дорожні робітники, водії навантажувача, токарі); фахівці – 11,9% (бухгалтери, сестри медичні, представники торговельні, вихователі, фармацевти, інспектори з кадрів, диспетчери).

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини