Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:02:47

"Велике будівництво" на Чернігівщині: завершений ремонт шести приймальних відділень

09.04.2021   08:35Агенцiя

Приймальні відділення дев’яти опорних лікарень Чернігівщини відкриються цьогоріч після капітального ремонту та модернізації, виконаних в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

На шістьох об'єктах будівельно-ремонтні роботи завершені. Найближчим часом відділення укомплектують сучасним обладнанням і введуть в експлуатацію. Ще на трьох — рівень виконання робіт наближається до 99%.

Забезпечення лікарень сучасним обладнанням та створення умов для надання якісних медичних послуг мешканцям Чернігівщини є одним з пріоритетних напрямків діяльності голови облдержадміністрації Анни Коваленко.

За її дорученням у вівторок, 6 квітня, начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш перевірив хід будівельних робіт у приймальних відділеннях Козелецької і Бобровицької районних лікарень та Ніжинської міської.

Будівельні роботи у Козелецькій лікарні завершені. А от у Бобровицький — розпочались тільки поточного року. Цьому передували неодноразові скарги до Антимонопольного комітету України учасників аукціону. Проте підрядна організація оперативно включилася в роботу і вже виконала 95% запланованого. Зараз триває ремонт кабінетів, де будуть встановлені комп’ютерний томограф, рентген та УЗД система. Проводяться електротехнічні роботи, облаштовується пандус та рампа для автомобілів швидкої допомоги, фарбуються стіни.

Відсоток виконання будівельних робіт у Ніжинській міській лікарні становить 97%. Наразі проводяться оздоблення приміщень, заходи з підсилення конструкції для встановлення медичного обладнання та захисту від випромінювання. Завершуються роботи з облаштування рампи для автомобілів швидкої допомоги, встановлюються інформаційні вказівники.

Крім того, підходять до завершення ремонтні роботи й у приймальному відділенні Бахмацької лікарні: підготовка кабінету комп’ютерної томографії та розміщення вказівної інформації.

Загалом на реконструкцію та ремонт приймальних відділень на Чернігівщині передбачено 72 мільйони гривень, вже освоєно 57,74 мільйона з цих коштів. Крім того, у 2021 році освоєно більше 1,6 мільйона з місцевого бюджету, залучено 314,564 тисячі гривень власних коштів медзакладів. Середній відсоток фактично виконаних будівельних робіт – 98,9%.

Після завершення ремонтних робіт у приймальних відділеннях встановлюють сучасне обладнання: системи ендоскопічної візуалізації, рентгенівські агіографічні стаціонарні цифрові системи, а також комп’ютерні і магнітно-резонансні томографи. Частина обладнання вже надійшла до медзакладів, решта очікується впродовж квітня.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини