Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:11:24

Державні субсидії та компенсації — один з дієвих механізмів соціального захисту населення Чернігівщини

16.02.2021   15:59Агенцiя

Держава підтримує третину домогосподарств України в умовах зростання тарифів. Про це під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Платіжка» сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна.

«Пільгами у нас користуються 1,8 мільйона людей. Це пільги статусні, вони визначені законом, розмір від 25 до 100% оплати комунальних послуг. Найбільше компенсуємо учасникам бойових дій. У січні середній розмір пільги, яку держава компенсує, складає 1100 гривень», – відзначила міністр.

Також, за її словами, 3 млн домогосподарств користуються субсидією на сплату житлово-комунальних послуг.

«73% субсидіантів, а це 3 млн домогосподарств, не сплачують більше, ніж 10% своїх доходів. Середній розмір субсидій у січні складав 2200 грн. Якщо ми візьмемо пільговиків 1,8 млн людей і субсидіантів 3 млн людей, то ми вже побачимо – це майже 5 млн людей, тобто третина домогосподарств України підтримується державою в умовах зростання тарифів», – зазначила Лазебна.

Довідково. Протягом січня 2021 року у Чернігівській області житлові субсидії у готівковій формі призначені понад 114 тисячам домогосподарств, а в безготівковій формі її отримали 5,3 тисячі домогосподарств. Водночас близько 20 тисяч осіб отримали пільги у готівковій формі, 33 тисячі – у безготівковій формі. Загальна сума нарахованих пільг та житлових субсидій в області у січні 2021 року склала 363,8 млн гривень.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини