Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 04:27:25

Як змінився ринок праці в 2020 році

13.01.2021   12:14Агенцiя

На Чернігівщині, як і загалом в Україні, торік через пандемію коронавірусу зросла кількість безробітних.

Протягом 2020 року їх лави в області поповнили 27,4 тис. громадян, що на 28,3% більше, ніж у 2019 році. Пік реєстрації припав на квітень минулого року, коли до обласної служби зайнятості звернулося втричі більше людей, ніж у квітні 2019 року.

Всього ж на обліку в службі зайнятості торік перебували та отримували послуги 38,1 тис. безробітних – на 15% більше, ніж протягом 2019 року.

Незважаючи на карантинні обмеження, до активних програм сприяння зайнятості в 2020 році залучено 15,1 тис. безробітних – 40% перебуваючих на обліку. Зокрема, 10,7 тис. працевлаштовано, з них 358 осіб отримали роботу завдяки компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску, 8 – започаткували власну справу за сприяння служби зайнятості.

Крім того, 2,4 тис. безробітних охоплено професійним навчанням, понад 2 тис. – залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Станом на 1 січня 2021 року в області налічувалось 13 тис. офіційно зареєстрованих безробітних, що на 21% більше, ніж на цю дату торік. Водночас роботодавці потребували 697 працівників. Таким чином на кожне вільне робоче місце претендувало 19 осіб (рік тому було 9).

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини