Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:20:21

В АТ "Чернігівобленерго" презентували нове високотехнологічне обладнання

12.11.2020   11:32Агенцiя

В АТ «Чернігівобленерго» відбулась зустріч технічних директорів АТ «Чернігівобленерго», АТ «Вінницяобленерго», АТ «Сумиобленерго», Луганське енергетичне об’єднання та ПрАТ ПЕЕМ ЦЕК та їх заступників.

В рамках наради відбулась презентація нового високотехнологічного обладнання – реклоузера OSM15 для ліній електропередачі напругою 10 і 35 кВ. Розроблений та виготовлений в Австралії, він пройшов всебічні випробовування. В тому числі у незалежних лабораторіях світу, що дозволяє гарантувати надійність та тривалий термін експлуатації.
 
«Ситуація з якістю та надійністю електропостачання в Чернігівській області далека від ідеальної, як і в більшості енергокомпаній України. Хотілося б в найближчому майбутньому не займатися постійним опрацюванням скарг споживачів, а повноцінною експлуатацією електричних мереж. Реклоузери – це серйозний помічник, який допоможе нам суттєво покращити показник SAIDI», - зауважив голова правління АТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький.
 
Модернізація і реконструкція електромереж вкрай важливі для жителів області. Адже це допоможе забезпечити якісне та безперебійне електропостачання кожного споживача електричної енергії, навіть у найвіддаленішому населеному пункті. На сьогодні в якості комутаційних апаратів на  підстанціях 110(35)/10 кВ для відхідних ЛЕП 10 кВ використовуються масляні, рідше вакуумні, вимикачі, а на відгалуженні від основної лінії – роз’єднувачі, які перемикаються тільки вручну. При аварії на якій-небудь ділянці лінії відключення споживачів відбувається по всій її довжині.

Зараз для відновлення електропостачання спочатку необхідно направити оперативно-виїзну бригаду РЕМ для пошуку місця пошкодження. Цей процес може зайняти до декількох годин. Після знаходження місця аварії відбувається її локалізація – відключення з усіх боків пошкодженої ділянки, для того щоб заживити частину споживачів на ділянках без пошкодження. І лише після цього ремонтна бригада починає виконувати ремонт лінії, який у деяких випадках, може бути набагато швидшим, ніж пошук місця пошкодження.
 
Реклоузер ОSM15, встановлений на відгалуженні від основної лінії, дасть можливість миттєво знайти й локалізувати пошкодження на цьому відгалуженні, а диспетчер зможе відразу направити ремонтну бригаду для ліквідації пошкодження. При цьому частина споживачів, що живляться від непошкоджених ділянок, залишаться з електроенергією.
 
Крім того, реклоузери – хороші «діагности». Вони аналізують параметри роботи мережі: напруга, потужність, номінальна частота струму, що дає можливість набагато краще проводити аналіз пошкоджень.
 
Управляти обладнанням також просто, як і комп'ютером. Не випадково енергетики називають реклоузер «цифровим пультом» ЛЕП. Крім всіх перерахованих переваг, несанкціонований доступ до реклоузера повністю виключений, а його вакуумний вимикач не вимагають обслуговування протягом усього терміну експлуатації.
Використання реклоузера дозволяє протягом декількох хвилин в автоматичному режимі і дистанційно поновлювати електропостачання споживачів непошкоджених ділянок мережі і оптимізувати процес пошуку пошкодженої ділянки.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини